113 unge iværksætterspirer fra Nord- og Midtjylland skal på mandag 23. april dyste på innovative iværksætterideer og chancen for at deltage til Start Up Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende

 

Studerende fra Aalborg, Aarhus, Herning, Randers, Holstebro og Horsens er med til Regionsmesterskabet i Entreprenørskab på mandag hos Erhverv Randers. Her skal de præsentere deres iværksætterideer for et dommerpanel af erfarne erhvervsfolk, og de bedste ideer på dagen kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende.

De studerende kommer fra vidt forskellige uddannelser, som fx pædagoguddannelsen og designuddannelser. De har alle deltaget i entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, hvor de i månedsvis har arbejdet med at udvikle og optimere deres innovative iværksætterideer.

Til Regionsmesterskabet deltager studerende fra 81 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, 10 studerende fra TEKO Design+Business, 16 studerende fra Teknologi & Business – UCN, 2 studerende fra ergoterapeutuddannelsen i Aarhus – VIA UC, 2 studerende fra pædagoguddannelsen i Holstebro – VIA UC, 1 studerende fra Pædagoguddannelsen i Randers – VIA UC og 1 studerende fra VIA University College, Campus Horsens.

Til Regionsmesterskabet skal de studerende pitche deres iværksætteridé for en række dommere, og dommerne kigger bl.a. på deltagernes samarbejds- og netværksrelationer, deres evne til at pitche og om deres idé skaber værdi.

De studerende stiller op for 41 forskellige hold med hver sin iværksætteridé, og det betyder, at konkurrencen er endnu hårdere, for kun de 10 bedste teams går videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende, som afholdes på Børsen i København 31. maj.

Derudover kåres der en samlet regional vinder, som går hjem med en præmie på 10.000 kr. sponsoreret af Randers FC.

”Det er vigtigt, at de studerende får lysten og modet til at skabe, indenfor deres egen faglighed. Så vi sikrer, at vores studerende kan udfordre og forbedre deres kommende fag og dermed vores samfund. Når de studerende møder dommerne til vores konkurrencer, får de unge noget konkret at arbejde videre med for at forbedre deres produkt eller opfindelse. Det er virkelig engagerede unge, der brænder for iværksætteri, og vi forventer at se mange af ideerne som egentlige virksomheder efter forløbet,” siger Carina Hammer, projektleder for Start Up Programme og Regionsmesterskabet i Entreprenørskab.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der arrangerer Regionsmesterskabet i Entreprenørskab i samarbejde med Erhverv Randers. Fonden står også bag Start Up Programme og Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Regionsmesterskabet afholdes hos Erhverv Randers, Parkboulevarden mandag 23. april kl. 9.00 – 16.30.