I 2018 får frivillige på ældreområdet tilbudt en helt ny type gratis kurser. Det er Trygfonden og Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der leverer midlerne til kurser i blandt andet førstehjælp

 

Siden 2016 har Randers Kommunens frivilligkoordinatorer udbudt månedlige kurser til frivillige på ældreområdet med stor succes. Der er oftere og oftere venteliste på de eftertragtede kurser, som behandler en bred vifte af relevante emner indenfor den frivillige verden.

I 2018 er det lykkedes frivilligkoordinatorerne at søge penge hjem fra to fonde for at sikre et endnu mere nuanceret udbud af kurser og uddannelse til interesserede frivillige.

“Frivillige på ældreområdet kan blandt andet tilmelde sig kurserne “magt og afmagt” og “gnist og gejst i det frivillige virke”. Det er Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der står for kurserne, og de leverer altid høj kvalitet,” siger Nanna Lindhard, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

 

Lær at redde liv

Førstehjælpsinstruktør André Bjørn Nielsen står for to kurser i livreddende førstehjælp for frivillige på ældreområdet i 2018. Han er certificeret instruktør fra Dansk Førstehjælpsråd og Europæisk Råd for Genoplivning, og han ejer firmaet Aktiv Førstehjælp, som er lokalt placeret i Romalt.

“André Bjørn Nielsen er bredt funderet i alt inden for førstehjælp med sine næsten 15 års erfaring på feltet, og vil på dagen gennemgå undersøgelser af bevidstløse, symptomer på blodpropper, genoplivning og meget mere. Alt sammensat med praktiske øvelser, hvor de frivillige selv får lov at bevæge sig igennem scener med forskellige krav og udfordringer,” fortæller Nanna Lindhard.

Hvis man er frivillig på ældreområdet og vil vide mere om kurserne og tilmelding, kan man henvende sig til frivilligkoordinatorerne i Randers Kommune. Det gælder også, hvis man har lyst til at blive frivillig på ældreområdet.