For første gang nogensinde lancerer Forskningens Døgn et børnehaveprogram, hvor landets børnehaver kan låne en formidlingskasse. Randers Bibliotek er også med

Hvorfor er dine øjne grønne? Hvor hurtigt kan bakteriekolonier gro på en børnehavestue? Og hvor lang tid går der, fra du har spist rødbeder, til du kan se den røde farve i toilettet?

Børnehavebørn i Randers vil søge at finde svar sammen med deres pædagoger og dermed få en smagsprøve på naturvidenskabelig forskning.

Som noget nyt lancerer den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn i år et børnehaveprogram, hvor børnehaver de næste par måneder kan tage en tur på biblioteket og gratis låne en formidlingskasse fyldt med lege, sange, spil og eksperimenter, eller de kan lege med formidlingskassen på biblioteket.

Temaet er ”Rejsen til kroppens indre”, og aktiviteterne retter sig mod børn i alderen tre-seks år.

“Børns nysgerrighed er umættelig, og deres lyst til at udforske verdens mysterier uendelig. Derfor skal vi allerede tidligt så nogle små frø, som kan spire og vokse sig store. Ved at tage vores børn med på rejse ind i videnskaben allerede når de er små, kan det føre til undren og søgen efter svar på spørgsmål, som vil følge dem videre ind i voksenlivet”, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

I formidlingskassen fra Forskningens Døgn ligger også bogen ”Rejsen til kroppens indre med Duno og Milo”, som handler om den lille drone Duno, som rejser ind i kroppen og viser børnene, hvordan de ser ud indvendig.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn.