For 11. år i træk huser Pakhuset Randers den store succes Randers Revyen – en revy, der de sidste år har tiltrukket publikum fra hele Østjylland. Ved sidste års 10-års jubilæum gæstede knap 4000 publikum revyen i løbet af 15 forestillinger

 

At kalde Randers Revyen en succesfuld tradition for Randers og de omkringliggende byer er ingen overdrivelse. Det vidner de stigende salgstal om.

Men efterhånden har succesen bredt sig til hele Østjylland, og det er ikke usædvanligt, at flere af de op mod 4000 gæster har taget turen fra byer som Mariager, Hornslet og århusianske forstæder som Højbjerg og Egå.

Det er nok ingen tilfældighed, at de østjyske revy-gæster finder til Randers, for både revyen og dens altid professionelle og kendte revy-hold har vundet indtil flere priser. Og selvom humoren har et lokalt præg, kan alle grine med, da det er nationale og aktuelle begivenheder og personligheder, der står for skud.

Den skarpe satire med lokalt islæt, de rammende parodier og den medrivende musikalitet i kombination med en tre-retters menu ved Pakhusets langborde er på 10 år blevet kendetegnet for den østjyske succes.

I løbet af sommeren samles holdet bag revyen hjemme hos instruktør Jeanne Boel for at forberede og øve. Lige efter Randers Ugen kommer holdet så til Randers, hvor de bruger et par uger i Pakhuset for at øve og få de sidste ting på plads.

Det er også her, Hans Christian Møller, indehaver af Pakhuset Randers, får en liste over de rekvisitter, som holdet skal bruge, hvorefter jagten går ind for at finde de specielle og nogle gange lidt særprægede rekvisitter – sidste år skulle der blandt andet bruges en talerstol og en lille sofa med hjul.

”Det er en lidt hektisk tid, når vi forbereder Randers Revyen. Men jeg ville under ingen omstændigheder undvære den!” siger Hans Christian Møller.

 

Stjernespækket og erfarent hold
Selvom der først er premiere på revyen til september, så er det stjernespækkede hold blevet offentliggjort, og billetsalget er godt i gang

Revyen spiller hver torsdag, fredag og lørdag fra 6. september til og med lørdag 6. oktober. Med i prisen er som altid en lækker tre-retters menu fra Pakhuset.

De fire skuespillere, som skal underholde randrusianerne i 15 sjove og musikalske forestillinger i løbet af september og oktober, er meget erfarne folk indenfor revygenren:

Jacob Morild. Nærmere præsentation burde være overflødig. Jacob Morild er en dygtig skuespiller, som skriver tekster med en utrolig skarp pen. Han har, udover at være med i en lang række revyer, blandt andet Randers Revyen fire gange, været kabaretskuespiller på det kendte kabaretskib Cafe Liva. Han har desuden været tekstforfatter for flere sommerrevyer og blev i 1994, 2004, 2010 og 2012 kåret til årets revyforfatter.

Karsten Jansfort har spillet med i en lang række revyer, film og tv-serier som f.eks. Ørnen, Rejseholdet og Forbrydelsen og har flere gange i revyer parodieret statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han har medvirket i ikke mindre end 15 revyer rundt omkring i Danmark, blandt andet Nykøbing F. Revyen flere gange, senest i 2014, hvor den vandt “Årets Revy”. Han er også velkendt på scenen i Randers, hvor han har udøvet sit talent af to omgange.

Rikke Buch Bendtsen er den nye pige i klassen. Hun gør sin debut på Pakhusets skrå brædder i år men er bestemt ikke uerfaren i revy-genren og har en perlerække på CV’et (Ganløse Revyen, Menstrup Revyen, Pejsegården, Svendborg Sommerteater, Rottefælden, Revyperler og Sønderborg Revyen). Derudover er hun kendt fra mange shows og musicals som for eksempel Chicago, Fame, West Side Story, Jesus Christ Superstar – samt forsanger i popbandet Diskofil med over 300.000 solgte albums og 9 guld/platinalbums.

Lone Rødbroe er tilbage igen! Vi kender hende som humørbomben fra de foregående års Randers Revy, hvor hun har været en af de bærende kræfter. Lone skulle også have været med i sidste års 10 års jubilæumsforestilling, men på grund af andre arbejdsmæssige forpligtelser kunne det desværre ikke lade sig gøre. Arrangørerne har været tidligt ude i år for at lave en aftale med hende om at være med i dette års Randers Revy, hvor hun er kendt og elsket. Hun har også medvirket i en række andre revyer og vandt blandt andet Årets kvindelige Kunstner i 2014.

Jeanne Boel er igen i år instruktør på Randers Revyen – endnu et kendt ansigt for de garvede revy-gængere i Randers.