De 17 elever på grundforløbet på Randers EgnsTeaters Talentskole er i fuld gang med at få styr på de sidste detaljer, inden de mandag 7. maj går på scenen med deres afgangsforestilling ”AKAVET – ˈaˌkæˀvəð”

 

De unge elever, der er i alderen 17 til 30 år, har det seneste år modtaget professionel undervisning af skuespiller og instruktør Lilje Windbirk, der glæder sig til at eleverne på Skuespiller Grundforløb skal på scenen.

”Grundholdet har i år arbejdet med temaet ”akavet”. Sammen har skuespillerne udforsket det skæve i hverdagen. Det er der kommet en morsom og legende forestilling ud af. Forestillingen er bygget op i collageform og består af tekstuddrag kombineret med performanceinspirerede optrin,” fortæller Lilje Vindbirk, der tror, de fleste kan spejle sig i forestillingens forskellige små situationer, hvor mennesker på den ene eller anden måde ender på glatis.

”Vi vil så gerne fremstå tjekkede og velformulerede, men ofte går det ikke helt som planlagt, og før vi ved af det, føler vi os underligt skæve, bagvendte og forlegne,” siger hun.

Det er gratis at opleve de 17 elever i ”AKAVET – ˈaˌkæˀvəð”, der spiller på Randers EgnsTeater mandag 7. maj klokken 19.30. Der skal dog stadig bookes billetter. Det kan man gøre på randersegnsteater.dk.