Derimod bliver styrt under træning dyrt for Simon Wulff

I Randers Motor Sport venter man spændt på, hvad klubbens kørere kan præstere i denne sæson. Det første fingerpeg fik man allerede ved første afdeling om det danske mesterskab, der lørdag blev kørt på Honda Park.

Glen Meier i MX2 kom forrygende fra start og er efter to andenpladser på Honda Park i spidsen efter første DM-afdeling med de to heatvindere Mathias Birkemose Jørgensen og Bastian Bøgh Damm på anden- og tredjepladsen. Glen fører med 88 point mod 87 til Mathias og 85 til Bastian, mens der så er et – ganske vist mindre – hul ned til nr. fire Jacob Kjær Nielsen med 80 point efter to tredjepladser.

I sidste sæson var Glen i DM-sammenhæng handicappet af ikke at kunne køre alle afdelinger grundet internationale opgaver og EM-afdelinger. I denne sæson kan han køre alle DM-afdelingerne, så han er utvivlsomt et godt bud på, om ikke en dansk mester, så dog på en podieplads.

I samme klasse blev Niclas Haagensen nr. 10 og 17 og nr. 15 på dagen med 55 point, mens Kenneth Hvam er nr. 26 med 26 point efter en 16-plads i første heat, hvorefter han udgik i andet.

18-årige Line Dam, der kører med om VM for kvinder, havde udfordret knægtene  i MX2 og havde det svært. Placeringer som nr. 37 og 29 rakte til en placering som nr. 36 på dagen med 16 point.

Kørte det godt for Meier, var det knap så godt for Simon Wulff i MX1.

I fjor vandt han bronze, men efter styrt under træning i lørdags må han nok erkende, at løbet om medaljerne er kørt, idet de to bedste i første afdeling Kim Ostenfeld Sørensen og Nichlas Bjerregaard begge scorede 94 point på Honda Park, og det er meget at skulle hente i de resterende DM-afdelinger.

Jesper Kristensen fra RMS gjorde det flot på Honda Park og blev på dagen nr. 12 med placeringer som nr. 17 og 10 og er noteret for 55 point.

DM åbnede med et brag
Forventningerne blev indfriet, da første afdeling af DM motocrossserien blev kørt hos RMS på Honda Park i Randers, for løbet blev præcis den neglebider, der var lagt op til.
I MX1 har Kim O. Sørensen de seneste mange år været den evige toer, men endelig lykkedes det ham at komme fra en DM-afdeling med den røde frontnummerplade som det synlige bevis på, at han fører DM.

Føringen er dog med mindst mulige margen, for Kim blev henholdsvis nr. 2 og 1 i dagens heats, mens nærmeste konkurrent Nichlas Bjerregaard blev henholdsvis nr. 1 og 2. Dermed deler de point i toppen, men Kim O. Sørensen blev vinder af dagens DM pga. reglen om, at bedste placering i sidste heat vægter højest.

Næste DM motocross-afdeling køres i Roskilde 20. maj.