En af Danmarks største kulturpersonligheder, Jørgen Leth, tager en snak med Erik A. Frandsen om Haiti i anledningen af udstillingen Haiti – Erik A. Frandsen

Journalisten, tv- og filmmanden, forfatteren, digteren, foredragsholderen og cykelkommentatoren m.m., Jørgen Leth, kommer til Randers. I anledning af Randers Kunstmuseums aktuelle særudstilling “Haiti – Erik A. Frandsen inviterer Randers Kunstmuseum i samarbejde med FOF Randers til samtalesalon med Jørgen Leth og kunstneren bag udstillingen, Erik A. Frandsen. Sammen sætter de to fokus på Haiti, kunsten, kulturen – og livet.

Det foregår tirsdag 8. maj klokken 19 i Kulturhusets store sal, og der er begrænset antal pladser.

Til Haiti
I 2016 rejste Erik A. Frandsen (f. 1957 i Randers) til Haiti sammen filminstruktør Per Fly og fotograf Henrik Saxgren for blandt andet at opleve stedet og besøge vennen Jørgen Leth. Udstillingen viser for første gang kunstnerens samlede værker med afsæt i rejserne til Haiti i 2016 og 2018 – værker, som på hver sin måde udspringer af mødet med det eksotiske og fremmede, men også af det jordskælvsramte Haiti.

Særudstillingen giver et udstrakt indblik i samtidskunsten og de mange mediale udtryksformer, den kan tage – lige fra farverige fresker til sanselige pasteller til kunstnerens dagbogsnotater fra rejsen, der står som hugget i neon i form af monumentale lysskulpturer.

Særudstillingen “Haiti – Erik A. Frandsen” kan opleves til og med 29. juli.