Torsdag 17. maj bliver Sydbyens årlige skoleløb og minifestival afholdt. Sidste år deltog 2.200 børn og voksne i skoleløbet, og arrangørerne forventer, at der i år vil være endnu flere deltagere. Tirsdalens Skole bliver for første gang omdannet til en minifestival med musik, madboder og aktiviteter fra foreningslivet og ungdomsskolen

 

Torsdag 17. maj bliver Sydbyens Skoleløb skudt i gang. Det er tredje år i træk, at Tirsdalens Skole, Kristrup Skole og Søndermarksskolen går sammen om at arrangere et løb for hele byen. I år har skolerne besluttet at udvide løbet til et åbent skolearrangement, der tager form som en minifestival for hele byen.

“Med Sydbyens Skoleløb ønsker vi at skabe en synlighed omkring, at de tre skoler i Sydbyen hænger sammen og har et godt og tæt samarbejde. Løbet er en oplagt mulighed for, at børn og forældre fra Kristrup Skolen og Søndermarksskolen kan få lejlighed til at se, hvordan det er på Tirsdalens Skole, der er sydbyens overbygningsskolen. På den måde kan både forældre og elever føle sig mere trygge ved overgangen fra 6-7. klasse,” fortæller Anne-Mette Thorsen, der er skoleleder på Tirsdalens Skole.

Sydbyens Skoleløb er ikke kun for løbere. Tirsdalens Skole bliver omdannet til en minifestival, hvor der vil være god musik, lækre madboder og aktiviteter fra foreningslivet og ungdomsskolen.

Fresh Habits og Bistroteket stiller op med madboder på pladsen, hvor man både kan købe mad på selve dagen eller forudbestille, når man tilmelder sig løbet.

Der vil også være mulighed for at blive inspireret til blandt andet tennis og amerikansk fodbold, når flere foreninger fra Randers møder op og fremviser forskellige idrætsgrene.

Samtidig vil der i løbet af hele aftenen være god musik på programmet. Pladsen åbner kl. 16.30 og løbet skydes i gang en time efter.

 

Alle er inviteret til at deltage

Alle er inviteret til at deltage i Sydbyens Skoleløb, der har tre forskellige distancer. En rute på fem km og en på ti km samt et bamseløb for børn til og med 1. klasse, der er én km langt.

“Vi forventer, at løbet bliver mindst ligeså stort som sidste år. Musikken, madboderne og de mange aktiviteter på pladsen vil forhåbentlig også tiltrække en masse af dem, som ikke har mod på løb, men som gerne vil bakke op om fællesskabet og have en god oplevelse. Løbet giver også mulighed for, at forældre, børn og byens borgere kan få sig en snak med hinanden og med medarbejdere fra de tre skoler,” fortæller Anne-Mette Thorsen.

 

Du kan tilmelde dig løbet ved at klikke her: https://www.sportstiming.dk/event/5272