Det er blevet tid til, at de ti elever på Skuespiller Talentlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole giver deres årlige afgangsforestilling

 

Det gør de med det absurde teaterstykke ”Det er så det nye” af den anerkendte dramatiker Line Knutzon. Og ifølge deres underviser Kirsti Kærn er det ikke ligefrem den nemmeste opgave, hun har givet dem.

”Valget på manus kom sig af, at de unge mennesker er så pokkers dygtige – og jeg har lyst til at udfordre dem teknisk. Det kræver præcision og tonsvis af små aftaler at forløse Line Knutzons skæve tekster. Der er så meget humor, og den skal doseres og times i det uendelige. Men der er også brug for en mere intuitiv fornemmelse for karaktererne for de har masser af dybde langt inde i krinkelkrogene af deres følsomme sind – og det mener jeg at disse unge mennesker kan løfte,” siger skuespiller og instruktør Kirsti Kærn.

 

Tre bliver til ti

Line Knutzons absurde stykke er oprindeligt skrevet for tre spillere, så Kirsti Kærn har måttet foretage et større kunstnerisk greb for at få det til at gå op med de ti spillere på Talentlinjen, der gennem det seneste år modtaget professionel undervisning i skuespil.

”I stykket er der kun tre karakterer: Pyssern og Poul er et ungt par der bor i en lejlighed – med en skræmmende verden uden for. Ude fra dukker Hr. Pind op. Han er vicevært og ultra paranoid. Og netop det paranoide vil blive understreget ved, at der er hele fem piger til at spille Pyssern og fire drenge der spiller Poul. Det bliver den rene fest at forløse så mange personligheder i karaktererne,” siger Kirsti Kærn, der har været begejstret for at arbejde med de unge passionerede elever.

”Det er en stor fornøjelse at arbejde med dem, og det har været virkelig været en fest at arbejde med dem i dette skøre – men skønne – Knutzonske univers. Og derfor kan publikum selvfølgelig godt forvente sig en fest ude på rækkerne. Det er det, vi arbejder på,” fastslår Kirsti Kærn.

Alle er velkomne til at opleve Talentlinjen afgangsforestilling, der spiller både 15. 16. og 17. maj klokken 19.30. Billetterne er gratis, men skal bookes på randersegnsteater.dk.

Optagelsesprøve til Talentlinjen

Så er der igen mulighed for at søge ind på Skuespiller Talentlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole.  Det er for unge i alderen 17 – 25 år med en stærk passion for teater

 

Der bliver helt sikkert sommerfugle i maven hos mange af de unge skuespiller-spirer, når der 6. og 7. juni afholdes optagelsesprøver til Randers EgnsTeaters Talentskoles Skuespiller Talentlinje. Her får teaterinteresserede unge muligheden for at præsentere en tekst for Teaterskolens optageudvalg, der udvælger et hold på ti elever til Talentlinjen 2018/19.

Prøverne er individuelle og tager ca. 15 minutter. Ansøgerne præsenterer en tekst efter eget valg (max fire minutter) og en sang, ligesom der er mulighed for, at en af Talentskolens lærere og ansøgeren laver en lille improvisation. Prøven afvikles i en hyggelig atmosfære med plads til spørgsmål.

Randers EgnsTeaters Talentskole er for unge, der gerne vil udvikle deres individuelle skuespillertalent og arbejde seriøst med scenekunsten på et hold, der fungerer som et teaterensemble.

”Her er en enestående mulighed for dem, der drømmer om at blive skuespillere eller måske bare vil prøve seriøst kræfter med skuespillet. Der er altid en fantastisk god energi på holdet, som sammen får et super forløb, undervist af professionelle teaterfolk,” siger Tine Eibye.

Talentlinjen starter i september og prøver alle torsdag aftener samt en weekend om måneden. Desuden kan man forvente at bruge ekstra prøvetid op til den store afgangsforestilling i maj. I de 9 måneder, de går på Talentlinjen, bliver holdet undervist af professionelle skuespillere og instruktører, og desuden kommer de ind og ser minimum otte professionelle teaterforestillinger. Men selvom der bliver travlt i perioder, behøver de unge ikke til at sige fritidsjobbet op eller forlade studiet, hvis de kommer ind.

”Forløbet er planlagt, så man sagtens kan passe sin skole eller sit job, imens man er en del at Talentlinjen,” forsikrer Tine Eibye.

 

 

 

Der er ansøgningsfrist til Talentlinjens optagelsesprøve den 20. maj. Ansøgningsblanketten finder man på www.randersegnsteater.dk. Hvis man har spørgsmål, kan man kontakte talentskolens daglige leder, Tine Eibye, på tine@randersegnsteater.dk.

Periode: September 2018 – maj 2019
Prøver: Torsdag aftener og en weekend om måneden, samt ekstra prøver aftener op til premieren på afgangsforestillingen
Undervisere: Professionelle skuespillere og instruktører
Præsentations forestillinger: En mindre forestilling til jul 2018 og en afgangsforestilling i det professionelle teaters ramme i maj 2019
Pris: 1400 kr. for hele sæsonen, beløbet financierer teaterture mv. Selve undervisningen er gratis
Kontakt: Daglig leder af Talentskolen, Tine Eibye: Tine@randersegnsteater.dk eller 87101900
Man kan læse mere om Talentskolen og tilmelde sig prøven på www.randersegnsteater.dk