Mange danskere bruger sommerferien på at tage på en flyrejse til et andet land, men hvad med en rejse tilbage i historien? På herregården Gammel Estrup har man i sommerferien mulighed for at holde ferie i det autentiske skovarbejderhus fra 1930’erne

 

Og det er ikke bare rammerne, der er som i gamle dage. Familier, der lejer sig ind i huset, skal også leve, som man gjorde for knap 100 år siden:

”Meningen med opholdene i huset er, at folk skal mærke historien på egen krop. Man bliver derfor iklædt typisk arbejdertøj fra perioden, og så får man udleveret en kasse med fornødenheder bestående af råvarer og opskrifter, så man selv kan tilberede mad på brændekomfuret,” siger Anders Sinding, som er museumsformidler ved Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum. Han fortsætter:

”Vi håber, at opholdene sætter tankerne i gang hos både børn og voksne og skaber en bedre forståelse – både af livet på landet før i tiden og af vores moderne hverdag i dag.”

Skovarbejderhuset er åbent for publikum i dagtimerne, så beboerne i huset må også være klar til at tage imod turister og andre, som kommer forbi som en del af deres museumsbesøg.

 


 

Fakta

  • Et ophold i huset varer tre dage og to nætter.
  • Der kan bookes ophold indtil oktober måned
  • Et ophold koster 1.800 kroner
  • Der kan være to voksne og tre børn i huset