Til efteråret kan Værket præsentere endnu et verdensnavn som de eneste i Skandinavien, når en af musikhistoriens levende legender kigger forbi: Grammy-vindende, Oscar-nominerede, Rock ’n’ Roll Hall of Fame’er og tidligere frontmand i rockbandet Chicago, Peter Cetera

 

Han er kendt for sine storslåede og ørehængende rockballader både som solist og i bandet Chicago. Han skrev og sang bandets giganthit og Grammy­-vinder fra ’76, ‘If You Leave Me Now’, og nu kan danske fans af Peter Cetera og Chicago godt sætte kryds i kalen­deren og se frem til 2. november. Den amerikanske ballademager besøger Danmark for første gang nogensinde, når han gæster Værket i Randers som det eneste sted i Skandinavien. Med sig har han sine største hits fra både solokarrieren og tiden som frontmand i Chicago.

Cetera var med fra starten i ’67, da Chicago så dagens lys, og indtil 1985. Gennem årene er det bl.a. blevet til mere end 100 mio. solgte albums, 20 Top 10-hits, en Grammy og en plads i Hall of Fame med bandet. Nummeret ’Glory of Love’ fra solokarrierens start i ’86 blev nomineret til en Oscar, en Golden Globe og endnu en Grammy, så det er let at finde vidnesbyrd om kvaliteten i Ceteras sangskrivning.

Sidste år blev han – sammen med Chicago – indlemmet i Songwriters Hall of Fame, og skrev sig dermed yderlige ind i rockens historiebøger.

 

Levende legender i Randers

Sådan et verdensnavn er et scoop for Randers og Værket, og Peter Cetera er blot den seneste offentliggørelse i en lang række af unikke koncerter, hvor musikhistoriens største besøger byen. Et udpluk af andre eksempler er PJ Harvey, Elvis Costello og Christopher Cross, hvor sidstnævnte også kun kan opleves i Randers til november.

Musik- og teaterchef hos Værket, Mikael Qvist Rørsted, forklarer, at det er husets vision fortsat at kunne præsentere internationale kunstnere, der gennem tiden er blev hyldede i Hall of Fame, forgyldte i Grammys, og som har nået fans over hele kloden. ”Legends Live” bruger han som fælles­betegnelse for denne type eksklusive koncerter, der skal formidle musikhist­orien, som den formidles bedst – live.

“Vi er glade for at kunne give kon­certgængere muligheden for at opleve verdensnavne som nu Peter Cetera, og vi er stolte over, at vi med de her enestående koncerter viser, at Randers er et relevant sted at kigge hen efter store musikalske oplevelser i Danmark”, siger han og fortsætter:

“Peter Cetera passer perfekt ind i den profil, vi forsøger at skabe med ”Legends Live”. Han er som rockmusiker, sanger og sangskriver umulig at komme ude­nom, når man taler musikhistorie. Sam­tidig er han en yderst sjælden gæst i Europa, så det er fantastisk, at vi nu kan præsentere ham i Randers”.

 

Cetera i storform

Selvom Cetera har passeret de 70 og har slået sine musikalske folder siden starten af 60’erne, så er han i storform.

”Jeg er inde i mit livs periode i øjeblik­ket! Jeg har aldrig haft det så sjovt på en scene som nu,” sagde han til USA Today så sent som sidste sommer. Så publikum kan forvente en veloplagt veteran med et arsenal af hits, når Peter Cetera – med sit syvmandsband The Bad Daddies – til november ind­tager Værkets Store Sal.

 

—————————–

P E T E R C E T E R A

– Peter Cetera er født 13. september 1944, har polske aner og voksede op i Chicagos South Side.

– I december 1967 blev han medlem af The Big Thing, som senere blev til The Chicago Transit Authority og efter trusler om søgsmål blot ”Chicago”.

– Har udgivet 17 albums med Chicago og 8 soloplader. Var bassist og sanger i Chicago fra ’67-’85. Skrev ’If You Leave me Now’ til 1976’s Chicago X, der vandt en Grammy samme år. Har skrevet og sunget store Chicago-hits som: ‘Hard To Say I’m Sorry’ og ‘You’re The Inspiration’.

– I 2014 kom Chicagos debutplade, Chicago Transit Authority, i Grammy Hall of Fame.

– Cetera kom i Rock ‘n’ Roll Hall of Fame som medlem af Chicago i 2016 og i juni ’17 blev han indlemmet i Songwriters Hall of Fame.

– Ceteras solohit, ‘The Glory of Love’ fra 1986, blev nomineret til en Oscar, en Grammy og en Golden Globe og blev soundtracket til Hollywood-filmen ’Karate Kid -Part II’. Sangen var oprindeligt skrevet til ’Rocky IV’, men da producenterne ikke ville betale nok for sangen, gik den til Daniel-San i stedet. Den vandt en ASCAP Award for mest fremførte sang fra en film.

– Cetera har samarbejdet med bl.a.: Madonna, Cher, Agnetha Fältskog fra ABBA og Amy Grant.

 

—————————–

K O N C E R T I N F O

PETER CETERA

Fredag 2. november 2018 Værkets Store Sal kl. 20.00

Billetpris: 595 / 495 Billetsalget starter tirsdag 22. maj kl. 11.00

Billetsalg på T: 89 13 51 10 eller via vaerket.dk

Arrangør: Værket & ICO