Søndag 17. juni inviterer Randers Dyrehospital til Hund Forbi-aktivitetsdag for to- og firbenede. Overskuddet fra arrangementet går til dyrlægebehandling af udsattes kæledyr, og det er tredje år i træk, at dyrehospitalet samler ind til formålet.

 

Når Randers Dyrehospital søndag 17. juni klokken 11-15 for tredje gang afholder Hund Forbi på plænen ved den gamle kaserne, bliver det med både velkendte og nye aktiviteter. I år deltager rigtig mange lokale hundeklubber, og som noget nyt i år vil der også være en arena, hvor lokale hundeklubber laver både actionfyldte, inspirerende og sjove opvisninger. Blandt opvisningerne er sprængstof- og patruljehunden Burner, Danske Politihundeforening, Dansk Agilityforening, Hundetræning i børnehøjde og Hundetræning Fårup. Man kan også få demonstreret den i Danmark nye disciplin ’Nose Work’ ved Anja&Hund samt Dogtech – Adfærd og Træning. Dansk Jægerforbund har også tilmeldt sig med forskellige aktiviteter, for eksempel hvor en død due ‘trækkes’ hen over et terræn, og efterfølgende skal hundene finde sporet. På standene kan man prøve aktiviteter med sin hund og høre om, hvordan klubberne arbejder med hundene. Dagen står primært i hundens tegn, men der er også hoppeborg, ponyvognsture, bamsedoktor og andre børneaktiviteter samt grill og lækkerier i madboderne, lotteri og en masse andet.

 

Hund Forbi redder liv

Overskuddet fra Hund Forbi-aktivitetsdagen går til dyrlægebehandling af trængende randrusianeres kæledyr, fortæller dyrlæge Lone Plum:

”Vi afholder to gange om året sundhedsdage på værestedet Perron 4, hvor vi vaccinerer, tjekker og behandler brugernes kæledyr. Pengene fra Hund Forbi aktivitetsdagen finansierer medicinen. I enkelte tilfælde er vi også på hjemmebesøg hos udsatte borgere, som ikke har mulighed for at komme på værestedet med deres kæledyr, og vi har tilmed reddet liv for pengene fra Hund Forbi dagen ved akutte behandlinger på dyrehospitalet,” fortæller Lone Plum og tilføjer, at projektet er et samarbejde med Randers Kommune, som visiterer værdigt trængende til behandlingerne. Næste gang dyrlægerne kommer forbi til en sundhedsdag på Perron 4 bliver lørdag 2. juni.

Indsatsen har stor betydning – ikke kun for de behandlede dyrs sundhed men også for hele byens sundhedstilstand blandt kæledyr, da behandlingerne mindsker risikoen for smitte af en række sygdomme.

 

Stor deltagelse fra hundeklubber

Nu er kassen til dyrlægebehandlingerne tom, og derfor håber Randers Dyrehospital, at rigtig mange har lyst til at være med til at støtte projektet ved at deltage i aktiviteterne søndag 17. juni. Dyrlæge Lone Plum, som er med til at tilrettelægge dagen, glæder sig især over den store opbakning fra lokale hundeklubber:

”Vi er rigtig glade for, at så mange hundeklubber lægger et stort stykke arbejde i, at det skal blive en sjov og inspirerende dag for hundeejere. Der vil være både demonstration af eftersøgnings- og forsvarsarbejde med hunde, agility, nosework, adfærdstræning, hvalpe- og unghundetræning, træning i børnehøjde og med sjove øvelser, aktiviteter ved boderne for alle hunde og en hel masse andre hundeløjer.”

Programmet byder også på fotoshooting af dig & hunden, kloklip, hundemassage, fælles gåtur på et par kilometer, vandsjov, loppe- og flåttjek, lotteri med flotte gevinster doneret af byens butikker og virksomheder, lækkerier i madbod og gode tilbud på hundeprodukter.

Fra Lone Plum lyder opfordringen: ”’Ta’ dit barn i hånden og din hund i snor og kom og få en skøn dag for en god sag. I år er der virkelig noget at hente for hundefolk. Og hele overskuddet fra dagen går til udsattes kæledyr.”