30 deltog i kampen om “den fitteste i Randers”

 “Den fitteste i Randers” er en konkurrence i CrossFit, der er en træningsform, hvor det gælder om at være alsidig i sine evner. I lørdags deltog 30 i kampen om at være den fitteste i Randers, og der blev både grædt, råbt og skreget, og blod slap man heller ikke for.

Når man dyrker CrossFit, styrker man mange forskellige dele af kroppen på én gang! Det er eksempelvis vigtigt ikke kun at være god til styrke, men også på kondition. Træningen varierer meget, og man træner kroppen på forskellige måder hele tiden.

I Randers er der fire boxe (crossfitcentre), men kun tre af dem havde valgt at bakke op om projektet.

30 atleter fra Randers var klar fra morgenstunden og kunne se frem til en meget lang dag med seks hårde træningsprogrammer i tre forskellige centre. Deltagerne kendte på forhånd kun det første program.

Der blev startet ud i RgF CrossGym på en romaskine, hvorefter deltagerne skulle kravle i reb. Midt på formiddagen gik turen gennem byen for at komme til CrossGym Randers, hvor der skulle løftes tungt, men arrangørerne havde dog sørget for, at deltagerne kunne blive kølet lidt af på sådan en varm dag, da de under en løbetur lige skulle et smut i åen. Hen på eftermiddagen var det igen tid til flytte, da deltagerne skulle på kasernen og besøge CrossKompagniet til de sidste to programmer blandt andet gymnastiske øvelser i barren og en tur på den frygtede assault-bike, der er en tunet spinningcykel, der giver luftmodstand, når man kører på den.

Der blev grædt, blødt, råbt og skreget, men dagen forløb helt fantastisk med vildt god stemning og opbakning.

”Det er første gang, at “den fitteste i Randers” er blevet afviklet, og opbakningen har været fantastisk, og deltagerantallet passede godt til, at det var første gang, men det er svært at konkurrere med karneval i Aalborg og Nordic Race i Aarhus, men dagen derpå er jeg lettet og meget godt tilfreds. Jeg gør det nok igen næste år,” siger Kim Løgstrup, der er manden bag KBL Event, der i samarbejde med CrossKompagniet, RgF CrossGym og CrossGym Randers havde arbejdet på at få denne dag op at stå.

René Støttrup Kristensen fra CrossGym Randers vandt foran Martin Kirk Christensen også fra CrossGym Randers. Hos kvinderne besatte CrossKompagniet første- og andenpladsen ved henholdsvis Camilla Milther og Cecilie Stadsgaard, mens Natasja Bie Frederiksen fra RgFCrossGym besatte tredjepladsen.