På torvedagen lørdag 9. juni kan de besøgende møde en række lokale foreninger og frivilligprojekter

 

Sammen med torveboderne stiller de frivillige stande op, hvorfra de vil vise randrusianerne hvem de er, og hvordan de gør gavn.

Det er andet år i træk afholder Frivilligværket et frivilligmarked sammen med torveboderne på Kirketorvet og Erik Menveds Plads. Fra kl. 10.00-13.00 kan randrusianerne møde repræsentanter fra det lokale frivilligliv og få en snak om de mange muligheder for at blive frivillig eller få hjælp og støtte fra en forening.

Sidste års frivilligmarked gav god respons fra både de frivillige og indehaverne af torveboderne, da kombinationen af de to parter gav mere liv på pladsen. Leder af Frivilligværket, Louise Brown, håber på mange besøgende og solskin.

”Vi ser frem til at kunne byde foreningerne velkommen til et hyggeligt frivilligmarked endnu engang. Vi håber, at de besøgende fra Vores Randers på Rådhustorvet også slår vejen forbi de frivilliges stande. Det ekstra liv i byen på en lørdag formiddag giver forhåbentlig foreningerne god mulighed for at promovere sig og vise flaget til randrusianerne. Det ligner efterhånden også en sikker garanti for solskin, så vi glæder os.”

 

Ansigt til ansigt og god dialog

Britta Brandt fra AFS Interkultur deltager for at udbrede kendskabet til ungdomsudveksling.

“Frivilligmarkedet er en spændende mulighed for at møde folk ansigt til ansigt. I AFS ønsker vi mere aktivitet omkring ungdomsudveksling og interkulturel læring i Randers. Vi deltager derfor i markedet for at møde unge som overvejer udveksling og familier som måske har lyst til at være værtsfamilie for en ung fra et af vores 60 partnerlande. Og hvem ved, måske senere får lyst til at være med som frivillig og udbrede kendskabet til ungdomsudveksling”.

Leif Fris Petersen fra Senior Erhverv Kronjylland vil gerne fortælle om foreningens succeshistorier.

”Vi i Senior Erhverv Kronjylland lægger stor vægt på den gode dialog og dannelse af netværk i vores arbejde med at hjælpe aktive 50+´ere tilbage på arbejdsmarkedet. Frivilligmarkedet giver en helt særlig mulighed for at vi kan blive synlige og fortælle de gode historier om, hvordan vores medlemmer kommer i job på ny. Vi glæder os til markedsstemning, fællesskab med andre frivillige foreninger og mødet med byens borgere”

 

Frivilligportrætter i Helligåndshuset

Hvis man kigger forbi frivilligmarkedet, er der samtidig mulighed for at opleve Frivilligværket og Mit Perspektivs rejsende fotoudstilling ”Frivillighedens mange ansigter” i Helligåndshusets galleri. Med udstillingen ønsker Frivilligværket, at vise værdien af frivilligheden, og hvor forskelligartet den er. Portrætterne af lokale frivillige hænger i Helligåndshuset frem til fredag d. 15. juni og skal derefter udstilles på Randers Naturcenter sommeren over.

Frivilligværket planlægger desuden endnu et frivilligmarked til efteråret.