Kl. 11.00 på lørdag 16. juni åbner den spritnye legeplads på Slotspladsen – med alt held – 7-9-13

Den centrale plads i Randers midtby er blevet omdannet til et aktivt uderum for børnefamilier og barnlige sjæle med balancebane, rutsjebaner, karruseller og klatrevægge. Det hele er udformet med inspiration fra tandhjulet, der er en del af historiefortællingen om Randers som en driftig by, hvor hjulene drejer.

De 13 kugler er ”trillet” ind i byens midte ad de 13 landeveje, der fører til byen. 7 stålplader, der er spredt over pladsen, reflekterer himlen i lighed med Gudenåens vandspejl, mens de 9 træer fuldkommer værkets gennemgående talsymbolik: 7-9-13.

Samtidig er legepladsen indrettet med mange forskellige zoner, der indbyder til varierede former for leg og aktivitet. Formålet med den nye legeplads er at imødekomme et ønske om flere aktiviteter for børnefamilierne i Randers Midtby.

Nyt løft til kunstværk
Legepladsen er udviklet og opført af virksomheden Elverdal. Med etableringen af den nye legeplads har hele slotspladsen fået et løft. Per Nebles kunstværk ‘Et Randersspil’, der befinder sig på pladsen, er blevet restaureret. Ni gamle lindetræer, der er en del af værket, er derfor blevet erstattet med nye mindre træer. Ligesom værkets 13 kugler har fået et opfriskning. Kunstværket er „kuglespil“, der udtrykker den historiske dynamik i forholdet mellem Randers og omverdenen.
Beslutningen om at etablere den nye legeplads i et centralt byrum udspringer af Randers byråds budgetforliget tilbage i efteråret 2016. Her blev der reserveret 1 mio. kroner til at styrke børnefamiliernes muligheder for at være aktive i centrum af Randers.