En række grønne foreninger i Randers er gået sammen om at skabe en natur- og friluftsfestival, som er et helt nyt initiativ i Randers

 

Der er et væld af flotte naturområder i Randers Kommune og gode muligheder for at dyrke friluftsliv. Alligevel oplever naturvejlederne ofte at få spørgsmål spørgsmål i stil med: “Hvor kan man …?”, “Hvor må man …? ” og “Kan man overhovedet det i Randers nogen steder?” .

“Vi vil rigtig gerne informere vores borgere om alle de muligheder, der er for aktiviteter og friluftsliv i Randers, og derfor er vi gået sammen med en masse grønne foreninger om den nye natur- og friluftsfestival. Der er allerede 24 foreninger tilmeldt, og der er plads til flere,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Festivalen foregår lørdag 25. august kl. 10.00-15.00 på Randers Naturcenter. Gæsterne kan kunne møde grønne foreninger, idrætsklubber som bruger naturen som uderum, foreninger der tilbyder aktiviteter for børn og voksne og meget mere.

 

Plads til flere

Gæsterne på natur- og friluftsfestivalen kan opleve forskellige aktiviteter, og besøge boder med information om grønne muligheder i Randers Kommune. Det er en oplagt mulighed for at komme i kontakt med aktørerne og få nye ideer til at nyde det grønne Randers.

“Vi er glade for, at vi allerede har 24 foreninger tilmeldt, men der er stadig plads til flere. Vi vil jo gerne, at paletten er så bred og mangfoldig som mulig for gæsterne. Er man derfor medlem i en forening, arbejder i en virksomhed eller er med i en organisation, som opfatter sig som bruger af naturen, er man meget velkommen til at henvende sig til Randers Naturcenter. Det er gratis at deltage,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Om aftenen er der fest for alle interesserede. I fællesskab tilbereder man en masse retter over bål, og naturvejledere, fiskere, jægere og friluftskokke vil give tips og tricks til tilberedningen. Efter et par timers frilufts-kokkeri nydes alle herlighederne ved et langt udendørs spisebord i de grønne rammer på Naturcenteret. Der lægges op til en skøn sensommeraften i det dejlige grønne Randers for både foreninger og gæster.

Formålet er, at borgere i Randers Kommune kan få indblik i de mange muligheder i kommunens naturområder. Alle foreninger er inviteret.