Som optakt til St. Magnus International Festival i slutningen af juni præsenterer Randers Kammerorkester og Aarhus Sommeropera en opførelse af G.P. Telemann

 

Operaen er en humoristisk og underholdende forestilling der kan ses i Værkets Koncertsal tirsdag 19. juni kl. 19.30.
Operaens to hovedpersoner synges af sopranen Berit Barfred Jensen i rollen som stuepigen Vespetta og baryton Jesper Mikkelsen som den velhavende rigmand Pimpinone. David Riddell dirigerer forestillingen i en scenisk opførelse med scenografi af tegneren Ivar Gjørup. Da operaen om få uger løber over scenen på Orkney Theatre på Orkney-øerne i Skotland synges forestillingen i en ny oversættelse til engelsk af Christopher Cowell. Opførelsen præsenteres i et samarbejde mellem Randers Kammerorkester, Aarhus Sommeropera, Værket og Randers Teaterforening.

Et humoristisk blik
Med stor humor og et sprudlende musikalsk overskud er Telemanns opera Pimpinone en underholdende, iørefaldende og spidsfindig fortælling om forholdet mellem kvinde og mand. Scenen bliver en kampplads, hvor styrker og svagheder udstilles, men hvor det ikke nødvendigvis er herren i huset, der er den klogeste.
Som modsætning til mange af Telemanns kolleger i begyndelsen af 1700-tallet, der var optaget af at beskrive guders og heltes ophøjede kærlighed og længsler, forholder Telemann i Pimpinone sig til den praktiske hverdag. Sådan som vi alle kender den men tilføjet en stor mængde humor, der sætter det hele i velgørende relief. I Telemanns opera bliver den arbejdsløse kammerpige Vespetta ansat hos den velhavende men ganske verdensfjerne Pimpinone, der opdager helt ny sider af følelseslivet i mødet med den charmerende Vespetta, der hurtigt indtager huset som sit eget domæne.

Et tegneserieunivers
Scenografien er udført af tegner og forfatter Ivar Gjørup, der i mange år var manden bag Politikens tegneserie Egoland. I et veloplagt tegneserieunivers mødes klassisk barokopera således med vor egen moderne tid og sætter selvfølgeligheder under debat. Mellem operaens tre billeder indeholder forestillingen en række mellemspil i form af bl.a. en violinkoncert i D-dur med violinisten Mo Yi som solist og en sats fra en af Telemanns suiter.