10. klasse på Randers Kristne Friskole startede i foråret en indsamling til fordel for hjemløse i Randers

 

I forbindelse med et undervisningsforløb i socialt entreprenørskab på Randers Kristne Friskoles 10. klasses entreprenørskabslinje, undersøgte skolens 10. klasse, hvilke forhold og levevilkår hjemløse i Danmark lever under. I hjemløsetællingen fra 2017 har der været en stigning på 8 %, hvoraf 75% af dem er mænd og 25% er kvinder (Kilde: https://www.sfi.dk/temaer/hjemloeshed/). Derudover fulgte de en hjemløs i Århus, som fortalte klassen om sin hverdag på gaden og viste dem de steder, hun holdt til.

Dette fik klassen til at undersøge, hvordan de selv kunne skabe en forandring og social værdi for de hjemløse i Randers. De startede først en forening under navnet ”Hjælp til hjemløse”, hvorefter de startede en indsamling på deres skole. De solgte lodsedler samt hotdogs og kage på deres skole og fik på denne måde indsamlet cirka 3000 kroner. Pengene er blevet doneret til en anden lokal forening, som arbejder med hjemløse til dagligt – nemlig Kirkens Korshær, herberget Hjørnestenen.

”Forløbet her har givet vores elever et helt andet perspektiv på hjemløse, og så har de fået en forståelse for, hvordan vi alle sammen kan skabe social værdi og gøre en forskel – stor eller lille, men dog en forskel for andre mennesker,” fortæller underviser i entreprenørskab Anna Franow fra Randers Kristne Friskole. 10. klasses entreprenørskabslinjen på Randers Kristne Friskole arbejder i løbet af skoleåret med tre forskellige projekter af 10 ugers varighed: event management, kommercielt entreprenørskab og socialt entreprenørskab. Eleverne lærer at skabe kulturel, økonomisk og social værdi i et innovativt miljø og gennem kreative idégenereringsprocesser.