Søndag løb 2nd Toy Day atter af staben foran Randers Storcenter. Børneloppemarkedet hvor børn tager udfordringen op som handelsfolk for en dag. Folk som havde tømt kælder og kvist for legetøj og ting til barnlige sjæle. For nogle var det første gang de stod på dette marked, for andre er det en gentagende begivenhed. Alle med henblik på at have en god dag sammen som familie og få solgt noget legetøj, der kunne få nyt hjem et andet sted.

Til alle stande hørte et næringsbrev, som blev erhvervet, når man meldte sig til. Med dette i hånden, kunne man deltage i markedet og måske være en af de mange heldige, der blev udtrukket og fik en af de mange sponsorgaver. Alle tilmeldte børn modtog en goodiebag med mange gode tilbud og en feriebillet fra Randers Storcenter.

Undervejs på markedet kunne man se trylleshow på scenen med Ronald McDonald. Man kunne også møde både ham og Fætter BR på pladsen, både til en snak, et billede, en high-five eller endda et stort kram, hvor det efterfølgende var godt at komme tilbage i mors favn igen.

Der var mange, der havde købt en stand på dette års børneloppemarked, og markedet var også velbesøgt af folk i alle aldre. Folk som er forældre, vordende mødre, bedsteforældre eller folk som gerne bare ville gøre en go handel.

Hvis man havde lyst til at se veteran udrykningskøretøjer, var dette også muligt på pladsen. Gamle brandbiler og en gammel ambulance kunne man både se og høre mere om, ja sågar sidde i en, hvis lysten var til det. Alle børn kunne få en gratis plast brandhjelm, hvis de kom forbi en smut.

Da markedet lakkede mod enden kl 15, skulle der pakkes sammen, hvis der da var noget, at pakke sammen. Ting man i givet fald ikke ville ha med hjem igen, kunne man donere til mødrehjælpen i Randers. De havde en stor lukket container opstillet på pladsen til formålet og år efter år bugner den af legetøj folk ikke ønsker mere.

Alle pengene fra de lejede stande går ubeskåret til Ronald McDonald børnehuset, og der blev doneret omkring 14.000 kr fra dette arrangement.

Tekst og foto: Janni Hoppe