Northside-festivalen er afsluttet, men forude venter Samsø Festival, Roskilde, SMUK-fest og mange andre festivaler i løbet af sommeren. Flere af dem har allerede udsolgt af billetter. Hvis man er en af dem, der ikke har nået at købe en billet hos festivalarrangørerne, kan det være fristende at købe en billet af private.

Man skal dog se sig for, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi på baggrund af aktuelle anmeldelser fra andre danske politikredse:

“Borgerne risikerer typisk at blive snydt på to måder. Den første er de tilfælde, hvor en borger overfører penge til en sælger men aldrig modtager billetten. Den anden er, når en borger køber og modtager en billet men bliver afvist ved indgangen, fordi billetten viser sig at være falsk. Typisk fordi den samme billet er blevet printet og videresolgt flere gange, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, og understreger, at Østjyllands Politi har modtaget flest anmeldelser om den første form for bedrageri.

Østjyllands Politi har indtil videre modtaget 25 anmeldelser om snyd med billetter i 2018.

Han råder derfor borgerne til at se sig godt for, hvis de vil købe en festival af en privatperson:

“Overordnet skal man huske at bruge sin sunde fornuft. Tjek for eksempel at navnet på billetten er det samme som navnet på den, du skriver med, og som du evt. overfører penge til via MobilePay. Det bør få alarmklokkerne til at ringe, hvis sælger er tilbageholdende med kontaktoplysninger, eller hvis du kun kan få nummeret til et taletidskort,” siger Gert Bisgaard og tilføjer:

“Lad være med at lave et Facebookopslag, hvor du skriver, at du søger en billet til for eksempel SMUK-festival. For på den måde gør du dig synlig over for mulige svindlere. Det er bedre at tage direkte kontakte kontakt til en sælger og møde ham eller hende fysisk.”

Flere festivalarrangører tilbyder desuden hjælp til at overdrage billetter mellem borgere for eksempel via venteliste eller en byttebørs.