Sommerteaterskolen KALIMA fylder Randers med finurlige farver, striber, tern, prikker og blomster. KALIMA fylder byen med høje og glade stemmer, og så giver den byens borgere sanseoplevelser, kaotiske fortryllelse og ikke mindst spektakulære forestillinger

 

Man ser dem fra bagsiden, forfra, fra siden og midten. Møder dem på gade og stræder, i kiosken, i skyggen, i regnvejr og ude midt i solen. Men kun i sommerferien. Ingen sommer i Randers uden KALIMAs kulørte og kraftfulde kunster.

For 19. år i træk kan du møde 33 glade KALIMA-teaterbørn i deres selvgjorte kostumer og med festlig sminke og eventyrlige frisure, når de spiller gadeteaterforestillingen ”Igen, Atter og Nok Engang” – en forestilling om at gentage. Gentagelser er nødvendige for at lære, men der er også gentagelser, der skal undgås. De 33 elever er i alderen 8 til 13 år og vil arbejde ud fra et delvist færdigt manuskript, hvor børnene arbejder med selv at udfylde de tomme huller i fortællingen. På kun fire dage vil børnene lave kostumer, scenografi og færdiggøre forestillingen. Den femte dag er børnene klar med en gadeteaterforestilling fuld af liv, energi og glade smil. Kom og oplev forestillingen ”Igen, Atter og Nok Engang” lørdag 7. juli klokken 12.00 på Jens Otto Krags Plads og klokken 13.00 på Rådhustorvet.

 

Så de store

Også 19. år i træk er det KALIMAs 44 ældste elevers tur. Det foregår ugen efter – i uge 28. De 44 elever er i alderen 13 til 23 år og skaber selv forestillingen fra bunden ud fra et givent tema.

“Temaet er hemmeligt, men helt sikkert er det, at de 44 elever vil angribe temaet fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. Derfor kan vi ikke sige så meget om temaet,” siger leder af teaterskolen KALIMA, Lisbeth Nielsen, og hun fortsætter:

“Men vi ved, at vi i år får besøg fra udlandet, der skal hjælpe os med at få mere gang i kroppen. Hvem det er, og hvad personen kan, er også en hemmelighed. Besøget og workshops om temaet i ugen omdanner eleverne til en spektakulær gadeteaterforestilling.”

De 44 sprælske og energifyldte unge kommer i hjemmelavede fantasifulde kostumer, med vildt og fantasirigt hår. Forestillingen med det hemmelige emne spilles lørdag 14. juli klokken 12.00 på Østervold og klokke 13.00 på Rådhustorvet.

 

KALIMA-ånden

Det er 19 år siden, tre overspændte lærere tog i mod de første 30 nervøse børn. Siden har 1280 børn og unge deltaget på sommerteaterskolen KALIMA, og alle har fået en oplevelse for livet. En gang i livet altid i hjertet. De har alle skrevet sig ind i KALIMAs historie og været med til at skabe den særlige ånd, som sommerteaterskolen KALIMA er berømt for.

“På KALIMA sættes en stor ære i at respektere hinandens forskelligheder og i fællesskab lave en spændende forestilling. Det er i forskellighederne, det spændende møde opstår, og nyt kan begynde. Hvis alle var ens, ville det være utroligt kedeligt og forudsigeligt. På KALIMA sættes nærvær i fokus. Øjeblikket, hvor man er, ser, lytter, føler, deltager, giver, mærker og sanser, er det øjeblik, hvor eleverne oplever positiv respons, energi og glæde. Således opstår magiske øjeblikke, og eleverne oplever, hvordan de sammen med andre bliver til noget, vokser, udvikler sig, bliver stærkt og eksisterer. Børnene og de unge oplever, at hvis de fokuserer på at være til stede, vil deres handlinger og venskaber blive betydningsfulde og tingene lykkedes,” fortæller Lisbeth Nielsen.

Teaterskolen KALIMA er støttet økonomisk af Kultur- og fritidsudvalget. Derudover støtter Hvid Grafisk, Finderiet, Remida, Kirkens Korshær og Brødsnedkeren i Dronningborg med uvurderlige naturalier.