Randers Cykelby ønsker at motivere flere familier med børn til at springe i sadlen til det traditionsrige cykelløb søndag den 12. august. Derfor betaler Cykelbyen halvdelen af billetprisen til børn under 16 år, ligesom sjove cykelaktiviteter venter de yngste ryttere ved målstregen

 

Det traditionsrige cykelløb skydes hvert år i gang som optakt til Randers Ugen. Som noget nyt er start og mål-området flyttet til Jens Otto Krags Plads i centrum af Randers by:

“Vi er meget glade for Randers Cykelbys opbakning til Fjordløbet og håber, at den centrale startplacering vil lokke endnu flere børnefamilier til at træde i pedalerne søndag den 12. august, ” siger Jørgen Schmidt, formand for Randers Cykleklub.

 

Løb skal inspirere

Randers Cykelby har en stand ved start- og mål-området Her kan de yngste ryttere boltre sig med forskellige sjove cykelaktiviteter:

“Fjordløbet er en dejlig aktiv måde at være sammen med sin familie på samtidig med, at man får frisk luft og nyder den smukke natur. Jeg håber, at Fjordløbet giver familierne inspiration og mod på flere cykelture i fremtiden,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

 

Fakta

Fjordløbet afholdes søndag 12. august. Tilmelding og ruter på fjordloebet-randers.dk

Etaperne er på henholdsvis 20, 35, 58 og 107 kilometer.

Astral Biking Fjordløbet Randers er et officielt motionsløb under Danmarks Cykle Union og køres efter unionens motionsløbsbestemmelser.

Al deltagelse foregår på eget ansvar, og børn under 10 år skal være ledsaget af en voksen.
Færdselsreglerne skal altid skal overholdes, og hvor der er cykelsti, skal denne benyttes. Og så skal man vise hensyn overfor andre cyklister og trafikanter i øvrigt.

Der er mulighed for bad hos Fitness World, Østervold og så er der toiletfaciliteter i start/mål området.

Flere muligheder
Der er mulighed for at deltage på fire distancer, 107 km (rød pile), 58 km (blå pile), 35 km (grønne pile) samt 20 km (lyseblåt skilt med sort pil). Bemærk, at der på 58 km og 108 km er plads til maksimum 600 deltagere på hver distance. Pladserne tildeles efter “først-til-mølle” princippet.
På 20 og 35 km turene er der ingen deltagerbegrænsning.
Cykelhjelm skal benyttes på distancerne 58 km og 108 km, og arrangørerne forbeholder sig ret til at afvise deltagere på disse ruter, hvis de stiller op uden hjelm.
Arrangørerne opfordrer meget kraftigt deltagere på 20 og 35 km distancerne til også at benytte cykelhjelm, både for egen sikkerheds skyld, men bestemt også for de øvrige deltageres skyld.
Triathlonstyr, enkeltstartsstyr eller styrforlængere må ikke benyttes på nogen af de fire cykelruter og cykler med dette udstyr vil blive afvist inden start. Ryttere, som afvises af disse årsager, får ikke refunderet startgebyret.

Udlevering af startnumre og tidtagningschips udlevering af startnumre til alle fire distancer samt chip til distancerne 58 km og 108 km udleveres fredag10. august mellem kl. 15 og kl. 17 i klublokalet,Langvangen 6 (vejen overfor Silvan). Lørdag 11. august mellem kl. 10 og kl. 12 også i klublokalet Langvangen og søndag 12. august i tilmeldingsteltet i startområdet på Jens Otto Krags Plads fra kl. 7.30

Randers Cykelby deltager i årets Fjordløb med aktiviteter for store og små i start- og målområdet.

Tilmelding til Astral Biking Fjordløbet Randers foretages on-line via Sporti, bemærk at også holdtilmeldinger foretages via on-line funktionen. Tilmeldingen er åben og sidste tilmeldingsfrist er tirsdag 7. august kl. 23.59.
Tilmelding efter 7. august er muligt mod et ekstra gebyr på 25 kr.

Tilmelding er bindende og tilbagebetaling vil ikke kunne finde sted. I ugen op til løbet vil man modtage en e-mail med oplysning om startnummer. Denne bekræftelse  bedes medbringes og fremvises i forbindelse med nummerudlevering.

Ved aflysning, som følge af forhold som Astral Biking Fjordløbet Randers ikke kan lægges til ansvar for, vil der ikke ske tilbagebetaling af tilmeldingsgebyr.

På 35 km, 58 km og 108 km vil der være depoter ude på ruterne, og i målområdet er der slut depot for alle fire distancer med væske, chokolade o.lign.

 

Info om starttider
De fire cykelruter starter således: 107 km-ruten (bemærk maks. 600 deltagere): Første start kl. 09.00 – start i Carøesgade, der vil være fire startgrupper. Der vil være en kort masterstart for første startgruppe (kl. 9.00).
Starttider 107 km:  Kl. 9.00 (startnr. 1-180)  Kl. 9.03 (startnr. 181-330) Kl. 9.06 (startnr. 331-480) Kl. 9.09 (start nr. 481-600)

58 km-ruten (bemærk maks. 600 deltagere): Første start kl. 09.15 – start i Carøesgade, der vil være 4 startgrupper.
Der vil være en kort masterstart for første startgruppe (kl. 9.15). Starttider 60 km:  Kl. 9.15 (start nr. 601-750) Kl. 9.18 (start nr. 751-900) Kl. 9.21 (start nr. 901-1050) Kl. 9.24 (start nr. 1051-1200)

35 km-ruten (ingen deltagerbegrænsning): Første start kl. 09.30 – start på Jens Otto Krags Plads i startboksene.

20 km-ruten (ingen deltagerbegrænsning):
Første start kl. 10.15 – start på Jens Otto Krags Plads i startboksene.

Målområdet lukker kl. 14.30. Alle deltagere har mulighed for at udskrive diplomer fra hjemmesiden efter løbet.

Der er tidtagning med chip på distancerne 58 km og 107 km. Der er ikke tidtagning på 15 km og 30 km distancen.

For at undgå uheld opfordrer arrangørerne alle til at benytte de afmærkede depoter og holde vejbanen fri for parkerede biler og cykler. Efterkom altid anvisninger fra arrangørernes officials, politi, hjemmeværnspoliti, samaritter og redningsberedskab. Husk, at slangeskift og reparationer altid skal foregå i venstre side af vejen for at forhindre uheld.

Der er mulighed for parkering i P-Huset i Fischersgade (mod betaling) samt på de øvrige parkeringspladser i Randers Centrum. Al parkering foregår på eget ansvar.