Randers Auto Sport satser på sejr

 

Randers Auto Sport står på lørdag 4. august som arrangør af det årlige jysk/fynske mesterskab i klubrally for hold, der er et mesterskab under Dansk Automobil Sports Union.

Holdmesterskab køres på den måde, at man som klub optjener point for de resultater, den enkeltes klubs deltagere optjener. Når alle mandskaber er i mål, opgøres resultatet, og vinderne er holdet med de tilsammen bedste individuelle resultater.

Ca. 70 mandskaber forventes til start i rallyet, der afvikles i og omkring Randers.

12 hastighedsprøver blandt andet to i P-huset skal tilbagelægges, før vinderne er fundet. Der køres på forskelligt underlag, både grus og asfalt. To af prøverne ligger i hjertet af Randers, så der vil være stor aktivitet i centrum. Desuden er der fem prøver i industriområder omkring byen, hvor der også vil være rig mulighed for at se de hurtige rallybiler i action.

Klubrally er indgangssporten til rally og køres typisk i industriområder eller på mindre veje. Der køres på tid, og man kan få strafsekunder, såfremt man kører forkert eller f.eks. rammer afmærkninger. Deltagerne kører i forskellige klasser, så de for at gøre konkurrencen så jævnbyrdig som muligt er afstemt i forhold til effekt og erfaring.

Randers Auto Sport har tidligere fået gode resultater ved dette mesterskab. RAS vandt senest mesterskabet i 2016 og fik en flot andenplads i fjor. Randers møder talstærkt op igen i år og satser på at vinde.

RAS har i år 100 licensindehavere til at køre motorløb og omkring 200 medlemmer i alt.

 

Konkurrencen

Der vil være start lørdag 9.15 fra bunden af Østervold, og her kan man også se udstilling af nogle af Randers Auto Sports rallybiler og banebiler.

På Østervold vil man kunne købe publikumsinfo for 30 kr. inkl. adgang i P-huset, hvor alle deltagere to gange skal køre en hastighedsprøve.

Der kan ligeledes købes publikumsinfo fra afviklingsstedet for løbet, Assentoft hallen, fra kl. 8.00 indtil kl. 15.00. Publikumsinfo kan også købes Fra Bilbutikken Toyota, hvor der vil være teknisk gennemgang af rallybilerne inden start.
Den tekniske gennemgang ved Toyota foregår kl. 8.00-12.00.

I publikumsinfo kan man se, hvor deltagerne skal køre. Ingo giver også en deltagerliste, et armbånd til adgang i P-huset og oplysninger om, hvor det er godt at opholde dig som tilskuer.

Ved Assentoft Hallen kan man i en indlagt pause og efter at være kommet i mål se de mange rallybiler