En kraftig brand i Plejecenter Farsøhthus – det tidligere Allingåbro Plejehjem, har fredag aften kostet to ældre kvinder livet. Tre andre er kommet til skade – heraf en alvorligt, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet har endnu ikke det fulde overblik over, hvor der er berørt af den alvorlige brand.

– Men der er sendt en lægehelikopter og flere ambulancer til stedet, siger vagtchef Michael Ørum fra Østjyllands Politi.

Hvordan branden er opstået eller omfanget kender politiet endnu ikke.

En beredskabsplan og den kommunale krisestab er etableret. Den skal på tværs af myndigheder tage sig af hændelsen – blandt andet genhusning og krisehjælp.

På nuværende tidspunkt er der ikke risiko for, at branden breder sig yderligere, oplyser beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og Djursland Kasper Sønderdahl.

– Det er en meget alvorlig brand. Der er fire boliger, der er berørt. Branden er under kontrol nu, og den kommunale krisestab er aktiveret, siger han.

Myndighederne vil snarest komme med yderligere information om antallet af tilskadekomne, meddeler beredskabsdirektøren fredag aften.

I forbindelse med branden er der oprettet et pårørendecenter på stedet, hvor alle pårørende vil blive vist hen. Flere krisepsykologer er kaldt til stedet.

Desuden har det kommunale beredskab oprettet et telefonnummer, som pårørende kan ringe til. Nummeret er 29 74 35 85, oplyser Østjyllands Politi

Plejecenteret har 53 boliger fordelt på fem afdelinger.