I august 2018 er det 25 år siden den skotske David Riddell blev ansat som dirigent og orkesterchef ved Randers Kammerorkester. Det fejrer orkestret onsdag 15. august

 

Koncerten foregår i Værkets Koncertsal. Her vil også to af Danmarks absolut førende sangere optræder som solister. Som unge talenter stod barytonen Bo Skovhus og sopranen Henriette Bonde-Hansen i 1993 på scenen sammen med Randers Kammerorkester i David Riddells første sæson som orkesterchef. Onsdag 15. august er de her igen for at fejre jubilæet med en perlerække af arier og duetter komponeret af bl.a. W.A. Mozart, Johann Strauss og Franz Lehár. Som indledning til koncerten står David Riddell på dirigentpodiet i Ludwig van Beethovens Symfoni nr. 2. Koncerten er støttet af Randers Ugen 2018,  Fonden Harmonien og Lund Fonden.

25 år ved Randers Kammerorkester
“Gennem mine 25 år ved Randers Kammerorkester har ensemblet været i en rivende udvikling, som jeg er stolt over at have været en del af. Orkestret er i dag i kunstnerisk topform – det har vores seneste turné i juni til St. Magnus Festivalen i Skotland bl.a. understreget – og samtidig er vi en levende og vigtig del af det lokale kulturliv i Randers”.
Sådan opsummerer David Riddell sine 25 år som orkesterchef for Randers Kammerorkester. David Riddell er født i Elgin i Skotland. Han er uddannet på The University of St. Andrews og The University of Edinburgh, og studerede derefter direktion på Guildhall School of Music and Drama i London. Efter en række år som freelance-dirigent i Danmark og fra 1989 musikalsk chef ved Aarhus Sommeropera blev han i 1993 ansat som kunstnerisk og administrativ leder af Randers Kammerorkester.
I løbet af de sidste 25 år har Randers Kammerorkester med omkring 110 koncerter hvert år markeret sig både i det østjyske område og i hele Danmark. Gennem turnéer til bl.a. Kina, Rusland, Italien og Storbritannien har orkestret også repræsenteret det danske og randrusianske kulturliv på de udenlandske scener, og orkestrets kunstneriske kvalitet er dokumenteret gennem en lang række cd-udgivelser.
Koncerten starter kl. 19.30.