En 19-årig mand blev i går ved Retten i Randers dømt for et gaderøveri og voldeligt overfald, der fandt sted tidligere på året i Randers

 

Her blev en 16-årig dreng frarøvet en jakke og tildelt to stik med en kniv. Det gav i går eftermiddag den 19-årige gerningsmand et år og ni måneders ubetinget fængsel.

Tirsdag 27. marts kl. 13.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et knivstikkeri på Kirketorvet i Randers C. Her var den 16-årige dreng og den 19-årige mand mødtes for at handle en Moncler-jakke, som den 16-årige ville sælge. I forbindelse med handlen trak den 19-årige en kniv og stak den 16-årige i armhulen og ballen, inden han tog flugten med jakken til fods. Den 16-årige fik to dybe sår som følge af overfaldet.

Med hjælp fra den 16-årige og vidner på stedet lykkedes det kort tid efter politiet at anholde den 19-årige på en adresse i Stemannsgade, hvor flere vidste, han holdt til.

Den 19-årige har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 28. marts, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør.

Konkret var han tiltalt for røveri, for gentagende grov vold og for besiddelse af en kniv, som han nægtede over for retten.

“Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om en hård straf. Det er en skærpende omstændighed, at den 19-årige tidligere to gange er dømt for vold og en gang for gaderøveri, og at han under dette røveri truer med en kniv og stikker forurettede to steder på kroppen”, siger senioranklager Jakob Beyer, Østjyllands Politi.

Den 19-årige blev varetægtsfængslet efter dommen med henblik på afsoning. Han har endnu ikke taget stilling til, om han vil anke dommen.