Trods nedfaldne teltduge og væltede hegn kom Randers Ugen fredag aften godt fra start med kåring af Årets Randers Borger og koncert med blandt andre Nikolai og Piloterne og Hardinger Band

 

Det var lidt tynd med folk kun kort før at Randers Ugen skulle officielt i gang. Men lige så stille sivede folk til og da borgmester Torben Hansen åbnede ballet med sin tale var der fyldt fint op på Justesens Plæne. Midt på pladsen står Domen – som et afpillet skelet – et helt nyt vartegn for Randers Ugen i år. Enhver der har fulgt med i nyhederne hele dagen ved nemlig at dugen blæste af toppen. Siden er resten pillet af og der bliver ingen arrangementer i den i år. I stedet for bliver der opsat et telt midt på plænen, for den store scene bliver ikke brugt efter søndag.

Fredag aften var det en veloplagt borgmester, der åbnede festugen med i alt 500 forskellige arrangementer på programmet.

”Jeg er selv stor fan af Randers Ugen, og jeg skal rundt til en del arrangementer. Blandt andet en fantastisk udstilling på kulturhistorisk Museum – Men jeg vil ikke fremhæve enkelte arrangementer, for jeg synes at man skal gå rundt til alt det man kan nå. Måske sammen med venner og familie – eller måske venner, man ikke har set længe. Og lade det være en chance for at genoptage gamle venskaber”, sagde Torben Hansen.

Hans opgave denne aften var også at offentliggøre navnet på årets Randersborger 2018.

”Det har været en tradition siden den første Randers Uge i 1977. Og jeg er beæret over at få lov til nu at fortælle, hvem der har vundet titlen i år”, sagde borgmesteren.

”Det er en mand der indenofr de sidste par år har sat Randers på verdenskortet. Det er en mand, for hvem en hobby er blevet en levevej. Det er en mand der har formået at trække turister til Læsten. For der har han det anerkendte Winery Cold Hand Winery. Det er selvfølgelig Jens Skovgaard Pedersen”, afslørede borgmesteren.

Og ind på scene kom en meget stolt ejer og ophavsmand af Cold Hand Winery i Læsten.

En ydmyg og beæret mand, der trods hæder i det store udland mest af alt er glad for netop denne pris.

”Det er fint nok at vinde anerkendelse i udlandet, og jeg kan vinde nok så mange priser, men at få anerkendelse af randrusianerne, det er jeg meget beæret over. Og det betyder mest af alt. Så denne pris er jeg meget meget stolt over”, siger en glad vinder efterfølgende til Din Avis.

Jens er ærke randrusianer, men har boet nogle år udenfor byen. Han er dog vendt tilbage og har skabt en anerkendt virksomhed ud af sin hobby for æbler og bær. Og det nævnte borgmesteren også i sin tale.

”Jens har formået at skabe en virksomhed, der rækker ud over byen og udenfor landet grænser. Og det er netop det, årets randersborger skal kunne. At skabe noget der får byen kendt og noget, der kan vokse. Jens har skabt vækst og arbejdspladser, samtidig med at han også på det personlige plan, gør en indsats ved at have plejebørn. Den tidligere efterskoleforstander har skabt sit helt eget eventyr derude i Læsten”.

Også blandt publikum var der glæde at spore, da årets Randersborger blev offentliggjort. Der var mange klapsalver, og det var tydeligt at høre at dette var en fortjent udnævnelse.

”Det er med sådan noget her man ville sige, at hvis ens gamle mor havde levet, så ville hun blive stolt”, siger Jens Skovgaard Pedersen.