Fredag morgen røg taget af Domen på Justesens Plæne – plænen blev hurtig evakueret og Tørvebryggen spærret af politiet. Kl. 13.00 kan beredskabet oplyse om Tørvebryggen igen vil blive åbnet for trafik

 

Også borgmester Torben Hansen var en smut forbi hovedkvarteret for beredskabet der holder til hos Mac Ale i Søndergade. Her har politi og beredskab en oversigt over skaderne og hvilke tiltag der skal sættes ind med – ligesom de har målt vindhastigheden på pladsen – på scenen og i Domen. Alt bliver vurderet og målt time for time.

Borgmesteren er selvfølgelig ærgerlig over det der er sket, men er glad for at ingen personer er kommet til skade.

“Jeg er glad for, at alt nu er i gode hænder. Det er jo naturens luner, når man laver noget udendørs og det må vi forholde os til”, siger han til Din Avis.

“Lige nu prøver de at sikre det, der kan sikres, og de gør et fantastisk stykke arbejde”.

Beredskabschef Christian Nøddelund fortæller, at vinden efter vejrudsigten vil begynde at lægge sig kl. 13.00, og indtil da vil Tørvebryggen være spærret.

“Kommunen vil løbende opdatere på, hvad der skal ske. Og vi kigger på situationen igen kl. 13.00. Vi prøver at sikre det, der kan sikres og koordinerer med politiet ud fra det”, siger han.

Leif Bressum fra Tante Olga og Mac Ale og som står i spidsen for pladsen på Justesens Plæne, har været med til lignende arrangementer gennem 32 år, er 90 procent sikker på at åbningsfesten bliver til noget.

“Men det er beredskabet, der bestemmer. Men lige nu er jeg glad for, at det kører så professionelt, og at vores sikkerhedsanalyse fungerer, som den skal. Det er første gang i de 32 år, jeg har været med, at vi har fået brug for den. Så det betaler sig at lave en. Det betaler sig også, at vi ikke sparer nogle steder, og jeg er glad for, at vi har haft samaritter på også ved opstillingen. For der kunne jo være nogen, der kom til skade. Det er heldigvis ikke tilfældet”, siger han til Din Avis.

Leif Bressum håber, at man kl. 18.00 kan åbne Street Food delen på Justesens Plæne, og han håber også at arrangementet kan afvikles efter planen kl. 19.00 og resten af aftenen.

“Men arrangementerne i Domen, kan vi ikke afvikle, hvad der skal ske resten af ugen, kan jeg ikke sige noget om. Lige nu handler det om arrangementet i aften – at få det op at køre.

Eventchef Mette Bertelsen, fortæller, at man ikke har en plan B for afholdelse af åbningen. Derfor ved hun heller ikke nu, om den bliver til noget.

 

Man kan holde sig opdateret på situationen på kommunens hjemmeside randers.dk eller på kommunens facebookside.

Fredag morgen røg taget af Domen på Justesens Plæne – plænen blev hurtig evakueret og Tørvebryggen spærret af politiet

 

Der er lige nu kaos ved Tørvebryggen. På grund af det kraftige blæsevejr, er pladsen, der skal huse de mange koncerter og åbningen i aften, nu evakueret. Det er Domen, der har skabt de mange problemer. Store dele af sejlet er blæst af og ved redaktionens afslutning vidste ingen endnu, hvor det var blæst hen. Der løber en stiv kuling fra vest og hvis ikke stormen lægger sig kan det måske få konsekvenser for fredag aftens program. Men vejrudsigten siger, at vinden vil lægge sig ud på eftermiddagen, men om det er tid nok til at få dækket domen til igen, er usikkert.

“Lige nu er også teltet,hvor mixere og forstærkere står til Domen, blæst i stykker, så det udstyr skal vi have sikret – det kan ikke tåle vand. Og som det er nu, kan der ikke spilles i Domen i aften”, siger indehaver af Tante Olga Leif Bressum, der var på stedet, da uvejret hev og sled i teltdugen.

“Jeg var hernede kl. 5.00, hvor alt gik som det skulle. Alle mand var på sagen og omkring 50-60 mand var på pladsen, for at få det sidste klar. Lige pludselig lød der en buldren, og pludselig lettede dugen på Domen. Vi fik hurtig afspærret Tørvebryggen og ringede 112, og så lod vi Politi, beredskabet og brandvæsen tage over. Nu kan vi så bare vente”, fortæller Leif Bressum.

“Men som vinden er nu, vil der heller ikke kunne spilles på den udendørs scene, da vinden er for kraftig, og selv en af vindmålerne på scenen er blæst ned”, siger Leif Bressum.

Hos Randers Ugens sekretariat oplyser Mette Bertelsen, at man afventer situationen med hensyn til åbningsfesten i aften.

“Lige for øjeblikket er teltejeren og beredskabet til stede på Justesens Plæne. Og vurderer og kigger på, hvordan det ser ud. Så når jeg får en melding fra, dem gennemgår vi tingene, og ser hvordan vi handler på det”, siger hun.

Dørene skulle efter planen åbnes kl. 18.30 og borgmester Torben Hansen skulle åbne Randers Ugen kl. 19.00 på den udendørs scene.

Ingen har endnu overblik over hvor lang tid det vil tage at udbedre skaderne og hvor lang tid Tørvebryggen vil være lukket. Nysgerrige medes holde sig i passende afstand, da situationen er farlig. Tørvebryggen er spærret fra Randers Bro til Hospitalsgade.

Randers kommune har udsendt en beredskabsmeddelelse på facebook.

Også Street Food, der holder til på området, er ramt af stormen – de skriver på facebook:

“Stormen har ramt pladsen, og lige pt. må vi udskyde åbningen af Randers Street Food Festival 2018 – vi står ikke klar til kl. 11.30 i dag. Vi beklager. Og vi holder jer naturligvis opdateret på situationen!”