Der er så meget at være stolt af rundt omkring i Danmark. Så mange lokale helte og ildsjæle der bruger hundredvis af timer på frivillige projekter. Det gør de også i Venligboerne i Randers. Derfor er de nu nomineret til prisen

 

I indstillingen hedder det:

“Venligboerne Randers er baseret på 100 procent frivillig arbejdskraft og går i al sin enkelthed ud på at hjælpe hinanden med stort set hvad som helst og inspirere hinanden til at gøre noget godt for andre. Det gælder på tværs af alder, køn, religion, hudfarve osv, og alle kan få hjælp fra foreningen, f.eks. familier ramt af kontanthjælpsloftet, flygtninge, unge på SU, enlige forældre, kriseramte kvinder eller ensomme, der bare har brug for nogen at være sammen med. De tilbyder f.eks. praktisk hjælp, støtte til møder og kommunikation med det offentlige, foodbank eller bare noget socialt samvær. Formålet er at bygge broer på tværs og at vise selv ressourcesvage mennesker, at de kan bidrage og være en del af et fællesskab, der lige nu består af mere end 3000 mennesker i Randers og nærmeste omegn. Alle er velkomne, og her skelnes ikke mellem givere og modtagere, da alle har noget at bidrage med, og en person, der er modtager af hjælp den ene dag, er måske giver den næste. At gøre andre mennesker glade og række en hånd ud til en fremmed, der har brug for hjælp, bringer glæde hos begge parter og inspirerer til at gøre samfundet, vi lever i, til et bedre sted at være for alle”.

De frivillige projekter får folk til at føle sig hjemme i lokalområdet, de skaber lokale ambassadører, der bliver bannerførere for deres lokalområde. Og det er netop denne form for stolthed, ført an de lokale borgere, der i sidste ende medfører energi og tiltrækningskraft til de mindre byer og egne. Borgerne bor der længere, nye trækkes til, og glæden stiger.

Med homePrisen hylder Home netop den lokale stolthed ved at give tre kontante skulderklap til projekter, der skaber lokal stolthed, eller på anden vis inspirerer og engagerer deres nærmiljø. Om projekternes sigte er lokalt, regionalt eller nationalt spiller ingen rolle.

Lige nu har Venligboerne 288 stemmer.

 

Man kan stemme på ens favorit på homeprisen.home.dk