En vinder er fundet blandt de 453 flotte tegninger, børn i alderen 6-14 år havde sendt ind til BørneKultur Ugens tegnekonkurrence, hvor temaet i år var ”Min bedste ven”

 

For 21. gang afholdte BørneKultur Ugen fernisering på Randers Bibliotek, hvor de fremmødte kunne fejre årets udvalgte børnetegning. Tegningen bliver brugt som plakat og forside til programmet for BørneKultur Ugen 2018, der løber af stablen i skolernes efterårsferie i uge 42, hvor der er et væld af forskellige spændende aktiviteter til og for børn.

De tre dommere, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstmaler Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted gik rundt mellem 453 tegninger og kløede sig i håret. Det bliver godt nok svært det her, lød det fra en af dommerne. Der blev valgt ud, taget fra og lagt nye til. Aldrig har det været så svært at vælge ud blandt de mange flotte, farverige, fantasifulde og mange forskellige stilarter tegninger.

 

Kriterier

Udvælgelseskriterierne måtte ridses op på ny. Tegningen skal kunne gøre sig på en plakat, der skal gerne være en historie i tegningen, en kunstneriske udformning, og så skal temaet kunne ses i tegningen.

Temaet i år ’Min bedste ven’, havde ansporet til tegninger af heste, computer controller, kaniner, veninder der holder i hånd, hunde, søskende, portrætter af en god ven eller veninde, der var veninder med hjerter og aktive børn sammen.

Dommerne sagde om vindertegningen:

“Den er super god til plakat, da den har gennem malede flader og skarpe konturer. Tegningen har skæve spændende vinkler og er udtryksfuld i sin enkelthed. Beskueren fornemmer en personlig fortælling, en erindring fra eget liv, en dybere historie. Tegningen viser, at tegneren har tænkt over, hvad venskab er, og samtidig levner tegningen spørgsmål til at undres over. Der er mange fortællinger i tegningen, alt efter øjnene der kigger.”

 

Min bedste ven

Tegningen er lavet af Subit Shan på 9 år fra Romalt Friskole.

Subit har før deltaget i en tamilsk tegnekonkurrence men ikke vundet. Subit fortæller, at da hans navn blev nævnt som vinder, rystede hans hænder, og han tænkte, det kan ikke passe, det er det vildeste, der er sket. Subit har lavet tegningen på skolen efter oplæg fra billedkunstlæreren.

Subit har tegnet to venner, der ligger på hver deres seng og hyggesnakker om oplevelser. Bag dem ligger et foto fra dengang, de var mindre og var sammen i en forlystelsespark. Den store dreng på tegningen er Subit, og den lille er hans bedste ven Serpagan. De har kendt hinanden siden børnehave, har gået til svømning og på tamilsk skole sammen. Subit fortæller om det at have en bedste ven, at det føles, som om man er i familie, venner har det altid sjovt sammen, venner skændes ikke, venner vælger de samme ting og kan lide de samme ting, venner føler sig trygge ved hinanden og hjælper hinanden. Subit fortæller om dengang, hans ven Anajan havde ondt i foden til en fest, og vennerne sammen løftede ham op og bar ham indenfor. Det er ægte venskab, siger Subit.

De 500 kroner, som Subit vandt, skal bruges til nyt tøj eller Pokémonkort.