For nylig trillede en lang række af syv rickshawcykler og tre ladcykler til kørestole af sted på tur fra Randers centrum til det smukke naturområde ved Fussingø

 

Både nyuddannede og erfarne cykelpiloter har siden starten af foråret 2018 arbejdet med at udvikle og fremme mulighederne for cykling med ældre i Randers Kommune. Det er foreningen Cykling Uden Alder, der står bag projektet.

Gruppen af cykelpiloter havde et ønske om at afslutte forløbet med en længere tur, og det blev til en vellykket udflugt til Fussingø på en smuk sensommerdag i august.

Caféen på Lindevænget havde pakket en lækker madkurv, og der var flag på frokostbordet ved søen, fordi en af deltagerne kunne fejre sin 82 års fødselsdag på dagen. En ganske ung alder i forhold til to af de andre deltagere, som begge er 102 år gamle og har kendt hinanden siden skoletiden.

“Denne udflugt var vores første længere tur med så mange deltagere, og det var en stor succes. Alle var så glade – både på turen og da vi kom hjem – så det er ikke sidste gang, vi gør det. Vi skylder de frivillige cykelpiloter en kæmpe tak. Vi kunne ikke gøre det uden dem, og de gør en stor forskel for de ældre,” siger Pernille Koldbæk Høgh, aktivitetsmedarbejder i Randers Kommune.

 

Win-win

Kent Pedersen er en af de nye cykelpiloter, der greb chancen for at være med i Cykling Uden Alders projekt i Randers Kommune.

“Jeg syntes, det var alletiders gode idé at tage de ældre borgere med ud på en cykeltur. Der sker jo ikke altid så meget i hverdagen for dem, og en tur i det fri med vind i håret giver gode oplevelser og noget at snakke om,” mener Kent Pedersen, der selv har arbejdet som SOSU-hjælper og nu er på efterløn.

Kent Pedersen mener for øvrigt, at ordningen er ren win-win, fordi han også selv har stor glæde af turene.

“Jeg er ude hver uge – somme tider flere dage i træk. Det er god motion, og selvom det skulle knibe med energien en dag, så er jeg altid glad, når jeg kommer hjem,” fortæller den nye cykelpilot.

Hvis man gerne vil være cykelpilot eller gerne vil cykle en tur med sine pårørende på et ældrecenter, så kan man gå ind på Cykling Uden Alders hjemmeside og melde sig til.