I YogaRanders er man kommet på den anden side af ferien og gør nu status over Gratis Sommeryoga i Tøjhushaven

 

Tallene taler for sig selv. 1.636 deltog i løbet af juli i måned til Gratis Sommeryoga i Tøjhushaven. Det giver et gennemsnit på 75 deltagere pr. gang. Det betyder, at deltagerantallet er steget med 145 procent i forhold til sidste år, hvilket understreger, at Randers kan kalde sig #yogabyenranders.

“Vi tror ikke, at mange byer i Danmark har præsteret en sådan yogasucces. Det høje deltagerantal kan naturligvis være påvirket af vejret, men vi vælger også at tro, at det er et tegn på en stigende interesse for yoga – især hos kvinder. Der var mandlige deltagere på holdene hver dag, men størstedelen var kvinder,” siger Hening Wilsten, der er formand for YogaRanders.

Det stemmer meget godt overens med tal fra 2016 fra Idrættens Analyseinstitut, der fortæller, at 15 procent af danske kvinder dyrker yoga, mens kun 2 procent af danske mænd er med på bølgen. Man taler derfor også om, at yoga er blevet kvindernes nye folkesport.

 

Udbreder kendskabet til yoga

“Forholder vi procenterne til indbyggertallet i Randers Kommune, betyder det, at der er ca. 17.000 yogaudøvere i Randers Kommune. Måske kan vi ikke sætte det så firkantet op, men vi er i YogaRanders ikke i tvivl om, at der er en stigende interesse,” siger Hening Wilsten, der fremhæver, at ud af de 1.636 deltager havde 150 aldrig prøvet yoga før.

I YogaRanders er man både stolte og ydmyge over, at så mange har fundet frem til fællesskabet omkring Gratis Sommeryoga i Tøjhushaven. Målet for YogaRanders, der er en frivillig forening, er at udbrede kendskabet til yoga. Ser man på Gratis Sommeryoga i Tøjhushaven, må man sige, at det er lykkedes, og man håber, at det inspirer til mere yoga i den kommende sæson hos de mange udbydere af yoga i Randers.

Allerede 15.- 16. september er der mere yogainspiration. Her står YogaRanders nemlig for tredje år i træk bag Randers YogaFestival, der i år har ikke mindre end 30 events og hele 24 lokale og landskendte yogaundervisere på programmet. Mange har allerede købt billet, men der er stadig billetter at købe via yogaranders.dk.

Her finder man også en opdateret liste over de over 60 steder, der udbyder yoga i Randers Kommune.