Regionshospitalet Randers har åbnet en Akut Hjerteklinik, der skal undersøge og behandle akutte syge borgere med mistanke om hjertesygdomme

 

Borgere i Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner, der pludselig oplever akut opståede symptomer på en hjertesygdom, kan nu blive henvist til Akut Hjerteklinik på Regionshospitalet Randers for hurtig hjertemedicinsk vurdering og behandling.

Det er praktiserende læger, der henviser til Akut Hjerteklinik via telefonisk aftale med en af klinikkens speciallæger.

“Vores hjertemedicinske læger og sygeplejersker står klar til at tage imod borgere, der pludseligt oplever akutte hjerteproblemer. I klinikken undersøger vi, om vi kan give borgerne den nødvendige behandling på stedet, eller om de har brug for indlæggelse,” siger overlæge Liv Gøtzsche, Akut Hjerteklinik på Regionshospitalet Randers.

 

Hurtig vurdering uden indlæggelse

Tidligere har praktiserende læger henvist alle akutte syge borgere med hjerteproblemer til indlæggelse i Akutmodtagelsen. Men med Akut Hjerteklinik vil borgere nu kunne gå direkte fra egen læge til behandling i klinikken og dermed undgå en unødig indlæggelse.

“For nogle patienter vil akut indlæggelse stadig være nødvendigt, men det vurderer vi i hvert enkelt tilfælde i samråd med hospitalets hjertemedicinske personale. Vi forventer, at de fleste akutte syge borgere med mistanke om hjertesygdom nu vil kunne gå direkte i Akut Hjerteklinik i stedet for at blive indlagt på hospitalet, og at de her vil opleve en kompetent og hurtig afklaring på deres hjerteproblemer,” fortæller Thomas Clausen, praktiserende læge hos Lægerne Tronholmen i Randers.

Oplever borgere symptomer på blodprop i hjertet (pludselige kraftige brystsmerter bag brystbenet med udstråling til armene, halsen og kæben samt svimmelhed, besvimelse og svær åndenød), er det vigtigt at ringe 112 med det samme – og uanset tidspunkt på dagen.

 

Åbningstider i Akut Hjerteklinik

Akut Hjerteklinik er en dagklinik for akut opståede hjerteproblemer. Behandling sker via henvisning fra egen læge.

Klinikken er åben alle hverdage klokken 8-16 på adressen Østervangsvej 54, Indgang C, plan 5.