Alle interesserede kan nu prøve kræfter med en af tidens hurtigst voksende idrætsgrene på vand. Randers Sejlklub introducerer vandsporten Stand Up Paddle ved sejlklubben

 

Det er et bræt, som hitter. Paddleboards har indtaget flere vandområder rundt om i det danske land. Nu flytter de også ind i foreningslivet i Randers, hvor Randers Sejlklub har tager det livlige board til sig. Foreningen har i et stykke tid undersøgt mulighederne for at tilbyde undervisning i SUP, som er en forkortelse for Stand Up Paddle. Nu er sejlklubben kommet så langt i processen, at interesserede kan prøve sportsgrenen til en introdag søndag 16. september klokken 10-13. På dagen vil seks instruktører stå klar til at lære fra sig og hjælpe de fremmødte op at stå på brættet.

”Det er en sportsgren, som stort set alle kan være med til. Sportsgrenen er på samme niveau som at cykle. Når du står på paddleboard, er det meget intuitivt, og du overbelaster ikke bestemte områder. Derfor er det især en god måde for motionister med store eller små skader at dyrke motion. Det er nemlig hele kroppen, som arbejder for at holde balancen,” fortæller Niels Nielsen fra Randers Sejlklub.

Det er ikke første gang, at foreningen finder paddleboards frem. Interesserede kunne også prøve dem til Havnens Dag, hvilket mange greb muligheden for.

”Vi kunne se til Havnens Dag, at paddleboards er en god idé. De var meget eftertragtede. Det var både unge og ældre, der spurgte ind til og prøvede dem. Efterfølgende er vi blevet ringet ned,” siger Niels Nielsen.

 

En motionsform med stort potentiale
Det er ikke kun Randers Sejlklub, som har fået øjnene op for sportsgrenen. Breddeidrætskonsulent ved Randers Kommune, Jesper Jakobsen, ser store muligheder i sportsgrenen.

”Vi ved fra undersøgelser af danskernes motionsvaner, at danskerne gerne vil udenfor for at bevæge sig i naturen. Men det er ikke kun de grønne arealer, som kan bruges til motion. I Randers Kommune er vi så heldige at have Randers Fjord og Gudenåen, som danner gode rammer for at tænke vandaktiviteter ind i vores daglige motion,” fortæller han og uddyber:

”Derfor har Randers Kommune understøttet vandsportsforeningerne med vejledning og sparring. Der ligger et stort potentiale i de nye tiltag inden for vandsport, fordi det bliver endnu mere attraktivt for borgere at dyrke vandaktiviteter og på den måde få motion.”

Randers Sejlklub har modtaget støtte fra Randers Kommune til at introducere og udvikle nye vandaktiviteter, der skal få flere borgere til at bevæge sig.

Randers Sejlklub vil efter introdagen etablere en fast SUP-skole hver lørdag formiddag 22. september. På sigt ser foreningen også muligheder for at lave hold med Paddle Board Yoga og langdistanceture.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig til introdagen, som vil finde sted ved Randers Sejlklubs klubhus på Toldbodgade 14, 8930 Randers. Foreningen udlåner våddragter, men det er også muligt at tage egen våddragt og board med.