En 24-årig mand fra Randers blev i denne uge idømt seks måneders ubetinget fængsel for flere indbrud begået i år. Her var det DNA-spor og en god overvågningsvideo, der til sidst afslørede, at han havde flere Randers-indbrud på CV’et.

Natten til søndag 27. maj havde en villa på Ydervangen i Randers NV besøg af en ubuden gæst. I mørket lykkedes det gerningsmanden at liste en rude af og stikke af sted med hele tre PH-lamper til værdi af ca. 20.000 kroner. Men hvad, han ikke vidste, var, at villaens beboere havde sikret hjemmet med overvågning, som politiet kunne bruge i efterforskningen. Og det lykkedes altså to betjente at identificere den 24-årige randrusianer, da de kendte ham i forvejen for lignende kriminalitet.

Han blev derfor eftersøgt, og den 25. juni lykkedes det at finde frem til ham. Da havde Østjyllands Politi i mellemtiden koblet ham sammen med yderligere to indbrud begået i samme område. Der var nemlig DNA-match på et koben og en skruetrækker, som var efterladt på gerningsstederne.

Den 24-årige har siddet varetægtsfængslet fra d. 26. juni, og siden da har Østjyllands Politi fundet bevis for, at han står bag endnu et indbrud – denne gang i en villa på Lavendelvej i Randers NØ – og bag hæleri af nogle indbrudskoster, som blev fundet i hans hjem.

I alt blev den 24-årige tiltalt for fem forhold, herunder tyveri af designgenstande til en samlet værdi af 117.500 kroner.

“Dommen er resultatet af en grundig efterforskning bl.a. af politipersonale med godt lokalt kendskab. Beviserne i sagen var stærke, og gerningsmanden tilstod alle fem forhold i retten,” siger anklager Peter Mathiasen, Østjyllands Politi.

Den 24-årige ankede ikke dommen til landsretten og blev løsladt til senere afsoning.

Det var ved hjælp af ofrenes egne remedier, at den 24-årige indbrudstyv skaffede sig adgang til villaerne. Østjyllands Politi har fundet et koben, flere skruetrækkere og en stige, som alt sammen sandsynligvis stammer fra de selvsamme hjem, som har haft indbrud.

“Vi kan se, at der har været et helt tydeligt mønster i, hvordan gerningsmanden har brudt ind. Det er en metode, vi ser jævnligt, at indbrudstyve benytter de redskaber, der er inden for rækkevidde i folks egne haver og redskabsskure. Derfor anbefaler vi altid, at man gemmer havegrej og værktøj godt væk, så de ikke bliver misbrugt til indbrud,” siger politikommissær Anders Schouby fra efterforskningsenheden i Randers.