Først blev to direktører fyret.

Så røg den øverste direktør i Region Midtjylland på porten. Nu koster afskedigelserne efter uro på direktørgangene samlet regionen en regning på samlet mere end otte millioner kroner.

Udover løn i opsigelsesperioden kan de tre direktører nemlig forlade deres respektive poster i Region Midtjylland med pæne økonomiske plastre på sårene.

Det viser de tre afskedigede direktørers fratrædelsesaftaler, TV2 ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i.

“Det er ærgerligt, når det er nødvendigt at lave fratrædelsesaftaler på den måde. Det har så vist sig at være nødvendigt. Og der er nogle omkostninger, der følger med,” siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Dyrest for regionen bliver den nu tidligere regionsdirektør, Jacob Stengaad Madsen, der først formelt fratræder sin stilling den 15. oktober 2019.

Jacob Stengaard Madsen, der har været fritaget for tjeneste siden den 19. september 2018, får udbetalt løn i sin opsigelsesperiode. Ifølge regionen svarer det til 2.416.667 kroner.

Udover løn i opsigelsesperioden kan Jacob Stengaard Madsen se frem til en godtgørelse på 2.230.769 den dag, han formelt fratræder sin stilling. Svarende til 12 måneders løn.

Den tidligere direktør har også ret til et ‘outplacementforløb’ til 125.000 kroner.

Samlet pris: 4.772.436 kroner.

Ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau følger fratrædelsesaftalen kontraktmæssige vilkår for regionsdirektører, som er sikret i den centrale overenskomst for regionalt ansatte.

“Det hænger sammen med, at det er et svært job at være regionsdirektør. Det kræver meget. Og det, der er sikret i overenskomsten, kan vi selvfølgelig ikke afvige,” siger Anders Kühnau, der kun ønsker at kommentere Jacob Stengaard Madsens fratrædelsesaftale.

Lavinen begyndte at rulle den 10. september.

Her kom det frem, at hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen var blevet fritstillet fra deres stillinger i regionens Hospitalsenhed Midt.

Lars Dahl kan samlet se frem til lidt over tre millioner kroner, mens det i alt koster Region Midtjylland 955.000 kroner at afskedige Tove Kristensen.

TV2 ØSTJYLLAND har mandag været i kontakt med tidligere hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, der blandt andet får 1,6 millioner i fratrædelsesgodtgørelse.

Synes du, det er rimeligt, at du samlet får omkring 3 millioner kroner for at blive afskediget?

“Det ligger i min kontrakt. Jeg har været kontraktansat, og der er nogle regler på det område. Det er kendte præmisser for arbejdsgiveren også i den situation.”

Hvorfor skal du have 917.000 kroner i løn indtil marts, selvom du er blevet fritaget for tjeneste i september?

“Det svarer til den løn, jeg ville have fået frem til marts. Jeg ville egentlig hellere have arbejdet for pengene.”

Kan du forstå, hvis folk synes, det er et meget stort beløb?

“Ingen kommentar.”

TV2 ØSTJYLLAND forsøger mandag at få en kommentar fra henholdsvis Jacob Stengaard Madsen og Tove Kristensen.