Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Randers er med blandt de omkring 150 byer, der lørdag 6. oktober markerer Støt brysterne-kampagnen ved at afvikle Lyserød Lørdag

 

Det sker med stor opbakning fra Randers Naturcenter og en række firmaer og forretninger i Randers, der bakker op om kampen mod kræften. Igen bliver det med Randers Naturcenter som udgangspunkt for oplevelser og motion for store og små. Der er lagt op til en familiedag, hvor der oven i købet – til glæde for de mindste – er en Sherif i spidsen for begivenhederne. Det er dog ikke en repræsentant for den lokale ordensmagt, men derimod en minihest fra Gjerlev, som bliver klædt i lyserødt, og som børnene kan snakke med, klappe, give gulerødder og måske få sig en lille ridetur på.

”Rigtig mange frivillige tager del i Lyserød Lørdag, og vi er glade for den store hjælp, vi også får fra butikker og firmaer, så vi ser frem til en god dag, hvor det handler om at gøre opmærksom på sagen, og om at samle midler ind til den fortsatte kamp mod kræft”, siger lokalformand for Kræftens Bekæmpelse i Randers, Hanne Falk.

 

Oplevelsesture

Programmet indeholder underholdning, motion, naturoplevelser og hyggeligt samvær, hvor familierne kan støtte sagen ved at købe kaffe, kage, saftevand og ikke mindst lyserøde pandekager til børnene. Der er to musikalske indslag. Nisse Segalt underholder med sine lirekasse, mens deltagerne dukker op og indskrives til dagens to motions- og oplevelsestilbud. Senere på eftermiddagen spiller TEW Trio med musikerne Maiken Thorhauge, Peter Elmelund og Henriette Weis Klausen.

De smukke opgivelser omkring Randers Naturcenter og Gudenåområdet inviterer familierne på spadseretur. Biolog og formidler Maria Brummerstedt fra naturcentret guider deltagerne rundt på en to kilometer lang spadseretur i Gudenåparken, mens naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm er guide på turen til Vorup Enge, hvor der tilbagelægges omkring syv kilometer.

Inden spadsereturene sørger fysioterapeut Margrethe Braad for den nødvendige opvarmning, og kræftambassadør Louise Høeg fra Randers Byråd holder åbningstalen og klippe snore til afgang. Louise Høeg er i øvrigt selv ivrig motionist og spadserer med.