Borgmester Torben Hansen og Socialdemokratiet har valgt nedskæringer med højrefløjen frem for at leve op til valgløftet om bedre velfærd gennem højere skatter. Det står klart efter Socialdemokratiets budgetforlig med højrefløjen.

Forliget udsætter kernevelfærden for nedskæringer i et omfang, der på blandt andet ældreområdet og socialområdet minder om et blodbad. Samtidig spilder Torben Hansen og højrefløjen masser af millioner kroner på overflødige prestigeprojekter. De sætter fx 40 millioner kroner af til en ny bro og »Byen til vandet«, så der nu samlet ligger hele 90 millioner kroner og samler støv under den overskrift frem for at gøre gavn for kommunens borgere.

Byrådsvalget gav et klart velfærdsflertal på 18 ud af byrådets 31 mandater.

Men det lader til, at velfærdsflertallet kun findes i teorien. Budgetforliget viser nemlig, at Socialdemokratiet ikke vil velfærden, når det kommer til stykket. Desværre!

I valgkampen lovede Torben Hansen at skabe bedre velfærd gennem højere skatter. Nu er han kommet til magten – men gør det stikmodsatte!

Jeg håber, at Torben Hansen og resten af den socialdemokratiske gruppe kommer til fornuft. Hvis de gør, står Velfærdslistens dør åben.

 

Kasper Fuhr Christensen

Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten

Medlem af omsorgsudvalget, beskæftigelsesudvalget og socialudvalget