Mandag d. 1. oktober indviede politikere og personale 19 moderne og nyindrettede boliger på Holbergstien til voksne borgere med autismespektrumforstyrrelser. De 19 boliger er fordelt på to tilbud ved navn Holbergstien og Holbergkollegiet. Holbergstiens 11 boliger henvender sig til voksne med større funktionsnedsættelser, mens Holbergkollegiets 8 boliger er målrettet unge med lettere udfordringer.

Ombygningen tager særligt højde for beboernes behov. Derfor er der lavet støjdæmpning, mulighed for at skærme for dagslys, overskuelig opdeling af fællesområder og mulighed for at være sammen i større og mindre grupper.

“I kollegiedelen kan man samles i fællesområderne, men der er også mulighed for at opholde sig i lidt mindre grupper. Det er en indretning, som giver gode muligheder for at øve sig i at bo selv, være sammen med andre og mestre eget liv. Det er vigtigt, at vi har sådan et tilbud i Randers Kommune,” sagde borgmester Torben Hansen.

Byggeriet blev startet i april 2017 og blev færdigt i maj i år. Ombygningen har kostet 24 mio. kroner, og skal være med til at sikre et moderne tilbud til borgerne. Byggeriet er en del af en større indsats for at renovere boliger på socialområdet.

På Holbergkollegiet er det meningen, at de unge beboere skal opbygge færdigheder i at bo selv, så de på sigt vil kunne flytte i egen bolig.