En 17-årig dreng fra Randers blev tirsdag idømt to et halvt års fængsel i Retten i Randers for blandt andet flere tilfælde af vold, vidnetrusler og afpresning begået mod jævnaldrende drenge.

Første tilfælde på anklageskriftet var en episode i Randers tilbage i juni 2017, hvor den 17-årige slog en 16-årig dreng flere gange i hovedet med en knytnæve. I januar 2018 gik det ud over en anden 16-årig dreng, da den 17-årige tog kvælertag på ham og skubbede ham ned i en radiator.

Den 17-årige opsøgte senere igen den pågældende og truede ham, mens han tog fat i kraven på ham. Men det var tilsyneladende ikke nok for den 17-årige, der ved flere lejligheder truede den samme dreng. Blandt andet ved at sende en video til flere af drengens venner, hvor han bad dem fortælle deres ven, at han kunne forvente flere tæsk.

Den 17-årige blev også dømt for vold mod yderlige to andre drenge i Randers.

Derudover blev han dømt for to tilfælde af afpresning, hvor han via sociale medier truede to personer med at dræbe dem, hvis de ikke gav ham penge. Derudover blev han dømt for at have skaffet falske pengesedler, som han vekslede til rigtige penge.

På grund af de mange forhold blev den 17-årige i slutningen af april fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Tirsdag stod han så i retten, som idømte ham to et halvt års ubetinget fængsel.