Fra torsdag 4. oktober kan unge i Randers Kommune anonymt fortælle om deres udfordringer og problemer til rådgivere med kendskab til lokale tilbud for unge

 

Det er siden Cyberhus, der åbner en lokal chatfunktion til randrusianske unge.

Unge menneskers udfordringer er mangfoldige, og det kræver mod at åbne op og fortælle om sine dybeste hemmeligheder. Også selvom mennesket overfor har tavshedspligt. Derfor vælger mange unge selv at tumle med problemerne, selvom de har mulighed for at møde op til gratis rådgivning.

Cyberhus er et internetbaseret tilbud til unge mennesker, der gerne vil være helt anonyme, når de er klar til at åbne op om deres udfordringer. Siden indeholder blandt andet en brevkasse og en chatfunktion, og rådgiverne bag tasterne har stor erfaring med at hjælpe og støtte unge mennesker.

Nu får Cyberhus en lokal funktion, hvor unge i Randers Kommune kan chatte med en rådgiver fra lokalområdet. Formålet er, at rådgiverens viden om lokale tilbud kan komme de unge til gode.

 

Lokalt kendskab er en fordel

“Rådgiverne har stor viden om både kommunale tilbud og lokale frivillige initiativer, der kan hjælpe den unge i en svær situation. Det kan også være, at de unge bare har brug for at dele sine bekymringer med nogen, og det står de lokale rådgivere også til rådighed for,” fortæller Anja Dal, forebyggelseskonsulent i Randers Kommune, og tilføjer:

“Jeg vil gerne opfordre forældre og andre nærtstående til unge mennesker til, at de fortæller om chatfunktionen, hvis de har en mistanke om, at den unge tumler med nogle problemer, som vedkommende ikke har lyst til at snakke om.”

Den lokale funktion på cyberhus.dk åbner torsdag 4. oktober og har fremover åbent hver torsdag fra klokken 16 til 18. Der er planer om at udvide åbningstiderne med endnu en dag om ugen, og snart er der også adgang til en lokal brevkasse. Man finder den lokale chat under fanen “ung i”, hvor man kan vælge sin kommune. I andre tidsrum kan man chatte med en rådgiver i Cyberhus’ egen chat.