Et velorganiseret VM i Schæferhunde overskygges ifølge af hovedarrangør Vivi Gilsager af de mange p-bøder som deltagerne får i Randers Midtby – det kunne være anderledes mener hun

 

Der er deltagere fra 40 lande og Randers er virkelig kommet på landkortet i Schæferhundeverdenen. Deltagere er kommet helt fra USA og Italien, Tyskland og Polen – ja det meste af Europa er repræsenteret.

“City-foreningen har virkelig stået på hovedet for os, og vi føler os meget velkomne her i Randers. Lige bortset fra p-forholdene. De er frustrerende”, siger hovedarrangør Vivi Gilsager.

Rundt omkring er Randers fyldt op med gæsterne fra konkurrencen og deres familier og venner, og der er fyldt op på p-pladserne – Der er endda indsat shuttlebusser fra centrum og ud til stadion. Men det er ikke nok, når der ikke findes nok p-pladser i centrum, mener hun.

“Hvis Randers vil have store arrangementer til byen, skal de gøre noget ved p-forholdene. Det nytter ikke noget at gæster udefra får ødelagt deres besøg af en p-bøde på 750 kroner. For eksempel på Thorsbakke. Der får folk modstridende oplysninger. Nogle må godt parkere med trailer til hundene andre må ikke. Det skulle have været koordineret bedre. Og grusparkeringen i centrum den er privat, og er dyr. Hvordan kan sådan noget lade sig gøre?”, spørger Vivi Gilsager undrende.

Hun gik sammen med Randers kommune i gang med at arrangere VM for to år siden, og det undrer hende, at man ikke har fundet en løsning.

“Havde jeg vidst det ville se sådan her ud, havde jeg selv lavet en aftale med en lokal landmand om parkering på hans mark, og så indsat shuttlebusser. Det her dur ikke. Selv shuttlebusserne kan ikke komme rundt herude på grund af den megen parkering”.

Hos Randers FC har man annulleret alle regler, og her bliver endda parkeret på brandvejen.

Hos Randers kommune kan Grethe Helledie, fra Veje og Trafik, ikke forstå kritikken.

“Lige nu sidder jeg og ser på en masse ledige p-pladser her på laksetorvet”, siger hun til Din Avis.

“Om gæsterne har fået modstridende oplysninger på de private p-pladser i byen, kender jeg ikke noget til. Men vi arbejder dagligt på at optimere antallet af p-pladser i midtbyen”.

Kommunen har dog ikke oprettet ekstra p-pladser til de mange gæster der er i Randers i øjeblikket.

“Nej vi har ikke gjort noget ekstra ud af parkeringen til de mange gæster, der er kommet til byen til VM”, siger hun.

 

Kørt 2000 kilometer

Konkurrencen er nu nået til tredjedagen og ellers går alt efter planen. På stadion konkurreres der i apportering og skue og på træningsbanerne ved siden af, er der gang i agility.

En af deltagerne, der kommer langvejs fra er Valeriomarco Mambelli fra Rom. Han har sin hund Sissi på otte år med til konkurrencerne. Han er kørt 2000 kilometer for at deltage i konkurrencerne. Han ejer to hunde, men det er kun den ene, der er med.

“Det kræver koncentration, og så skal du være helt afslappet, for at få din hund til at gøre det den skal”, siger han til Din Avis.

“Hun er en god hund, og gør det godt”, siger han.

Han har før deltaget i internationale konkurrencer, siden han erhvervede sin første hund for blot ti år siden.

“Jeg startede i det små med at træne min hund til at adlyde og siden lærte jeg om konkurrencerne og tænkte hvorfor ikke”, siger Valerimarco.

En anden deltager, der har tilbragt timer på motorvejen for at komme til Randers, er Björn Bröker fra Kassel. Han har sin fem-årige Flocke med. Hun er en ægte tysk Schæfer, og det har også noget at sige, når man er tysker, indrømmer han. Han er med i Open Class – sammen med fire andre deltagere – alle på holdet skal igennem hop og agility og i hop “jumping” er det blevet til en første plads indtil videre – ellers ligger han i midten af konkurrencen.

“Det er et dejligt event, hvor vi mødes på tværs af lande. Vi møder venner fra hele Europa, for vi ses jo en gang om året til konkurrencer. Og så er det dejligt at komme rundt i Europa og se andre lande”, mener Björn Bröker.

Alle hunde i konkurrencen skal fremvise stamtavler.

Sidste år blev VM afholdt i Tilburg i Holland og sidst konkurrencen var i Randers var i 2006.