Fredag aften var der mødt omkring 600 Kim Larsen fans frem på Østervold for at tage deres helt personlige afsked med den store folkelige kunstner

 

Stemningen var afdæmpet, da folk stimlede sammen ved hesten på Østervold. Alle havde de deres helt personlige historie at fortælle om Kim Larsen. Enten har han været med dem hele livet som lydtapet eller også har de stiftet bekendtskab med ham ved en af de mange koncerter, han har givet her i byen. Fælles for alle var, at de elsker Kim Larsen og hans musik. Han gik lige i hjertet på de fleste danskere og overalt i landet blev han mindet denne fredag aften med optog i flere byer.

Arrangør af optoget i Randers, Heine Andersen, var fuld af beundring for de mange der valgte at følge trop gennem midtbyen.

”Jeg er meget imponeret over fremmødet, det havde jeg ikke regnet med. Jeg vil gerne sige tusinde tak til alle der er kommet. Det er meget bevægende med så mange mennesker”, sagde han til Din Avis.

Og det var rørende. Selv for én som avisens udsendte, der ikke har lyttet meget til Kim Larsen. Men da alle fakler var tændt og folk samledes på Rådhustorvet og tonerne fra ghettoblasteren fyldte aftenluften, var det svært ikke at få en klump i halsen.

En af de der var mødt frem denne aften, var Stefan Bak fra Trustrup. Han har fulgt Kim Larsen gennem hele livet.

”Og vi spillede faktisk pianomand her for fire måneder siden, da vi begravede vores mor. Så hans musik har altid fulgt mig”, sagde han.

Og han mødte selvfølgelig op for at vise den sidste respekt til kunstneren.

Også Pia Mouritsen fra Randers var mødt frem med fakkel.

”Jeg har lyttet til Kim Larsen hver dag gennem 40 år. Så jeg vil lægge blomster ved Rådhuset og vise den sidste ære”, sagde hun.

Karl Petersen fra Allingåbro er kæmpe Kim Larsen fan, og han har da også taget trøjen med Kim Larsens ansigt på denne aften. Og han har ikke haft det let siden nyheden kom ud i søndags.

”Det har været meget svært, selvom jeg vidste han var syg. Nu håber jeg bare, at de finder noget materiale som ikke er udgivet, som vi kan få at høre. Jeg håber, vi får lidt nyt”, sagde han inden han travede med de mange hundrede andre rundt i midtbyen.

”Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, især for mig der har været til alle koncerter her i byen siden 1981”, sagde han.

Selv har han sikret pensionen ved at købe de plader, der er udgivet gennem alle årene – blandt andet ligger Karl inde med en LP fra 1998, der er 4000 kroner værd. Og den er låst inde i pengeskabet.

Og så har han mødt ham to gange – en gang da Kim Larsen spillede til fordel for Mødrehjælpen tilbage i 84-85 og igen på Privatteatret i 90-91, da Kielgasten blev udgivet.

Og så er der endda én med i optoget, der engang blev kørt ned af Kim Larsen, der cyklede i gågaden i Odense.

”Vi var på tur, og jeg gik og kiggede lidt rundt, og så ikke han kom cyklende lige ind i mig. Men han var vældig flink og sagde bare – Det må du sgu undskylde, du”, mindes Tom Jensen fra Allingåbro.

Mindeoptoget sluttede på Rådhustorvet med fællessang med ”Midt om natten”, ”This is my life”, ”Om lidt bliver her stille”, ”Kvinde min” og ”Køb bananer”.

Og så blev der lagt masser af blomster og tændt lys. Og selvfølgelig blev der hældt øl op – halv Tuborg og halv Classic – lige som Kim Larsen ville have det – og en enkelt smøg.