Hornbæk har nu rundet tilsagn på over halvdelen af det beløb, der inden midten af december skal være til rådighed for at få realiseret det kommende Hornbæk Idræt & KulturCenter, som skal etableres på arealerne ved Randers Firmasport på Gl. Viborgvej

 

”Det er vi glade for, og specielt styrkes optimismen af, at der stort set hver dag eller i hvert fald flere gange om ugen indløber nye erhvervssponsorater”, siger Peter Thorsen, der er projektansvarlig i den styregruppe, som arbejder med indsamlingen af midler og forberedelserne af HIKC.

”Samlet set er der nu fremskaffet omkring 4,0 millioner. Det betyder at vi mangler omkring 3,3 millioner for at nå helt i mål. Det er er et stort beløb, og vi ved, at vi har sat overliggeren højt ved at satse på at nå i alt 7,3 mill. inden 1. december. Det vil vi stadigvæk gerne nå, og indsatserne er fordelt på tre puljer”.

De tre puljer er lokale og landsdækkende fonde, sponsorater fra erhvervslivet og donationer fra lokalbefolkningen. Som nævnt går det næsten efter planen, hvad angår erhvervssponsorater, og også med tilsagn fra fonde kan styregruppen notere foreløbig tilfredshed:

”Vi har mange ansøgningerne liggende ude hos små og store fonde, og det bliver spændende, hvad der dukker op af svar i de kommende uger”, siger Peter Thorsen.

”Senest har vi fået tilsagn fra foreningspuljen med 250.000 kr., ligesom ELRO Fonden har afsat en ekstra halv million. Arbejdet med ansøgninger til fonde er stort set lavet, og nu er det kun at vente”.

 

Private tilbageholdende

De private husstande hos lokalbefolkningen i Hornbæk og Tånum er til gengæld mere tilbageholdende, og det undrer Peter Thorsen:

”Vi startede først i juni med at søge tilsagn om donationer fra borgerne i området, og vi kan sige, at vi blev ramt af en sommer, hvor folk tænkte på andet end kultur-, idræt- og mødefaciliteter, men alligevel står vi med en udfordring, som vi gør alt, hvad vi kan for at løse, selvom det virker svært.

Det undrer mig, at vi stadigvæk kan møde mennesker, der endnu ikke har hørt om projektet, for vi har holdt borgermøde – hvor der i øvrigt var tilsagn på over 200.000 kr. – og vi skilter med initiativet de steder, hvor det er muligt i lokalområdet”.
”Jeg bliver også overrasket, når vi møder familier med børn, der ikke lige mener, at det kan være deres opgave at støtte projektet. Heldigvis er det ikke mange, der er direkte afvisende, men alligevel: det er ikke et sportsprojekt, men et lokalt center med idræts- og motionsfaciliteter samt forsamlings- og mødelokaler for alle aldersgrupper. Jeg tænkte bare, at familier med børn måtte være de første, som ville bakke op”.

Der er modtaget tilsagn om kr. 450.000, som i øvrigt først indløses, når projektet bliver en realitet. Det svarer til 26 procent af det mål, man har sat sig, og det fastholdes, selv om der måtte komme mere end forventet ”i kassen” fra f.eks. fonde.

”Vi har stadigvæk ambassadører, der er gør en indsats hos lokalbefolkningen, og der er gang i flere initiativet for at få alle med”, siger Peter Thorsen, som peger på den postkasse hos lokalbutikken REMA 1000’s flaskeautomat, hvor kunderne kan donere deres flaskepant til HIKC.

”Der kommer penge ind hver dag, og lørdag 13. oktober får vi opbakning fra en anden butik i området, nemlig Den Pink Tulipan, der forærer en flot blomsterbuket til enhver, der på dagen giver tilsagn om en donation på mindst 1000 kr.”.

”Mange butikker bakker HIKC-projektet op med små og store præmier til konkurrencer på projektets Facebook-side. Alt hjælper, og der er lys forude. Vi skal nok nå det”, siger Peter Thorsen, der gerne tager en diskussion med folk, der ikke endnu har hørt om projektet, eller som mangler svar på spørgsmål omkring det.