200 elever i Randers tager på rejse ind i et galaktisk-univers, når Skolernes Motionsdag finder sted fredag 12. oktober. Skolerne i Randers har allerede taget Star Wars til sig, som et godt læringsredskab. Nu går Randers skridtet videre og bruger også det kendte univers som indgang til bevægelse

 

Ideen til galakseløbet “I Lukes fodspor” opstod i foråret, da Randers lancerede festivalen “En By i galaksen”. Festivalens formål er at skabe et anderledes læringsprojekt, hvor børn og unge med udgangspunkt i det kendte SCi Fi-univers på en sjov måde lærer nyt i både kreative og boglige fag.

Karina Wiedenhofer, der er lærer på Bjerregrav Skole i Randers Kommune, fik ideen sammen med en kollega.

“Vi tænkte, hvorfor ikke gå skridtet videre og bruge universet til at skabe mere bevægelse i folkeskolen. Ligesom det gerne må være sjovt at lære, må det også gerne være sjovt at bevæge sig. Star Wars er noget som de fleste elever synes er sjovt og inspirerende. Det giver en helt anden dimension til løbeturen,” fortæller Karina Wiedenhofer, der har stået i spidsen for at udvikle galakseløbet.

I samarbejde med Randers Bibliotek, Museum Østjylland, Nordisk Film Biograf Randers og den store årlige messe Sci-Fi-Con bliver galakseløbet nu i første omgang gennemført som et pilotprojekt. Herefter vil arrangørerne vurdere, om der er potentiale i at arrangere et årligt familieløb i forbindelse med festivalen i april måned. Ligesom løbekonceptet gerne skulle kunne bruges i løbet af året på skolerne i Randers Kommune.

 

Rundt i byen

På Skolerne Motionsdag foregår galakseløbet mellem kl. 9.30 og 12.30 med seks forskellige poster rundt om i byen. Undervejs bliver der blandt andet løbebanko, hvor elevernes viden om Star Wars bliver testet. På Randers Bibliotek skal eleverne kreere lyssværd, og løbet går både en tur gennem Håndværkermusset og biografen.

Festivalen “Randers – en by i galaksen” finder næste gang sted i dagene den 6.-13. april 2019. Ideen til festivalen er opstået på baggrund af den årlige messe Sci-Fi-Con, der har eksisteret siden 2014. Messen er gennem årene blevet Danmarks største og eneste årligt tilbagevendende Sci-fi-messe. Interesserede kan læse mere om festivalen på www.enbyigalaksen.dk