Østjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om demonstration på søndag i Jennumparken. Det er den kontroversielle Rasmus Paludan fra Stram Kurs, der har meldt sin ankomst. Nu kommer der en moddemonstration

 

Politiet vil ikke oplyse om hvordan de vil gribe sagen an. Men de vil følge sagen tæt her ugen op til og tage deres forholdsregler.

“Det er en løbende vurdering fra politiets side, hvordan indsatsen skal være på dagen”, fortæller Kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager.

“Vi skal sikre os, at han kan ytre sig og ellers sørge for at det foregår i god ro og orden”, siger hun.

Rasmus Paludan fortæller til Din Avis, at han vil have lov til at bevæge sig rundt i sit eget land og derfor vil han også have lov til at besøge ghettoer over hele landet.

“Stram Kurs besøger ghettoer, fordi vi anerkender det åbenlyse faktum, at der er disse ghettoer bor mange kriminelle samfundstabere, der mener, at de har ret til at indføre en alternativ lovgivning i ghettoerne. Den alternative lovgivning håndhæver de med vold. En af reglerne i den alternative lovgivning er, at de vil bestemme, hvilke politikere, der må færdes i ghettoen og fx vil forhindre frihedselskende politikere som mig fra at komme”, skriver han i en mail til avisen.

Han mener desuden, at det er uacceptabelt.

“Og derfor bliver Stram Kurs og jeg netop nødt til at komme de steder, for at hævde danernes ret til at færdes alle steder i vort smukke land”, siger han.

Han mener ikke, at han provokere med sin fremtræden, og påberåber sig retten til at færdes efter eget valg i sit eget land.

“Dog er det rigtigt, at mange af de kriminelle samfundstabere er usædvanligt voldelige og primitive mennesker, som ofte vil angribe mig fysisk, hvis ikke de bliver trukket væk af ældre kriminelle samfundstabere. Vi ønsker bare at vise, hvordan ghettoerne er, samtidig med, at vi fortælle om vores parti og vores politik”, skriver han videre i mailen.

På Stram Kurs´ hjemmeside står der under demonstrationer at partiet gæster “Jenum-HOMO-parken” kl. 14.00 – søndag 14. oktober nærmere bestemt Husarvej 28.

 

Moddemonstration

På facebook har en flok som kalder sig “Randers mod Nedskæringer” planlagt en moddemonstration til Rasmus Paludan.

De skriver på facebook:

“Kære alle antiracister.
Søndag 14. oktober planlægger Rasmus Paludan fra Stram Kurs at optræde i Randers i Jennumparken på Husarvej 28 ved den store græsplæne for at provokere med sine anti-islamistiske og flygtningefjendske udgydelser.
Hans strategi er at udtrykke sig så provokerende, at nogle svarer igen og han får brug for politibeskyttelse, hvilket han så lægger på nettet som bevis for, at han udsættes for vold.
En konfrontativ mod-demonstration vil derfor være vand på hans mølle.
På den anden side skal han heller ikke have frit spil.
Vi foreslår derfor følgende:
I den modsatte ende af græsplænen laver vi en begivenhed under sloganet: Her er alle velkommen.
Vi rejser nogle telte med gratis kaffe, saftevand og kager. Vi arrangerer musik og evt. lege for børn
Vi laver lidt taler og deler løbesedler ud. Vi skal simpelthen stjæle hans publikum. Hvis der er nogle tilbage ovre ved ham, der evt. kan lade sig provokere, kan vi sende nogle over og invitere dem til at komme over til os og få en gratis tår kaffe. Hvis jeres forening vil støtte ideen og anbefale arrangementet, vil vi gerne have jeres tilbagemelding til lisebaa@hotmail.com. Det er vigtigt at arrangementet bliver så bredt som muligt, så vi kan vise at vi er mange, der er imod Paludans had retorik – og at vi i Randers har plads til alle”.