Badet i lys på scenen i Værkets Store Sal mødte 24-årige Sarah Emilie Højmark Mundt for første gang den norske sangerinde Sissel Kyrkjebø tirsdag formiddag. Hun er nemlig udvalgt blandt lokale talenter til at synge duet med Sissel ved hendes julekoncert i Værkets Store Sal

 

Tirsdag formiddag var der usædvanligt meget leben på scenen i Værkets Store Sal. Norske Sissel Kyrkjebø lagde vejen forbi for at mødes med det unge, lokale talent, som hun har udvalgt til at synge duet med, når den populære julekoncert ”Sissels Jul” besøger Værket 15. december.

Valget er faldet på den 24-årige sangerinde Sarah Emilie Højmark Mundt, og sammen gav de to en smagsprøve fra scenen på nummeret ’Somewhere’ fra musicalklassikeren West Side Story, som er en del af Sissels julekoncert.

Sarah Emilie Højmark Mundt er udvalgt blandt 8 håbefulde kandidater, der alle har lagt tid og kræfter i en videoansøgning. Kun Sarah Emilie Højmark Mundt slap igennem nåleøjet. Her kom en ikke uvæsentlig musicalerfaring den unge sangerinde til gode.

”Først og fremmest skulle jeg jo finde en, der kunne synge sangen og ramme både de høje og de lave toner. Den kræver en stor spændvidde, og den har Sarah. Så kan jeg jo forstå, at hun har lavet mange musicals – det vidste jeg faktisk ikke før i dag, men jeg kan jo mærke, at det her er noget, hun brænder for,” forklarede Sissel om sin beslutning.

Musicals og sceneliv er nemlig langt fra fremmed for den 24-årige Sarah Emilie Højmark Mundt. Hun har sunget, siden hun var lille, og hun er aktiv i den lokale musicalgruppe Bredgade, der ved hjælp af frivillige opsætter musicals i Randers.

 

At brænde for musikken
I løbet af en time nåede de to sangerinder at lære hinanden bedre at kende, og under den lille forsmag på duetten de to gav tirsdag, virkede det som om, de hurtigt fandt hinanden musikalsk. Ifølge Sarah Emilie Højmark Mundt tog det heller ikke lang tid.

”Det var rigtig hyggeligt, og vi havde en god kemi. Det var i det hele taget meget uformelt,” fortæller hun.

”Hun er virkelig et sødt menneske og også meget ydmyg. Hun går jo ind i det her, fordi hun brænder for musikken. Det gør jeg også. Dér havde vi allerede et fællesskab fra starten. Jeg glæder mig vanvittigt meget til at optræde med hende.”

 

Usædvanligt af en verdensstjerne
Mikael Qvist Rørsted, der er musik- og teaterdirektør på Værket, bød Sissel Kyrkjebø velkommen og blev betaget af den smagsprøve på duetten, som Sissel og Sarah leverede på scenen. Samtidig er han imponeret over den norske sangerindes dedikation til at fremhæve unge talenter.

”Det er meget usædvanligt, at en verdensstjerne som Sissel giver sig tid til på den her måde at mødes med et lokalt talent forud for en i forvejen tæt på udsolgt koncert. Det er beundringsværdigt,” siger han.

For Sissel Kyrkjebø er det oplagt at gøre, fordi det for hende handler om at give næring til den musikalske ild hos fremtidens talenter.

”Det er det mindste, man kan gøre, når man har muligheden for det,” siger sangerinden.