Behandling på byens nyeste akupunkturklinik har fået Michael Rejsenhus fra Randers tilbage på cyklen

”Efter fire-fem behandlinger var svimmelheden væk. Det samme var mine smerter i nakken, og de virker ikke til at komme tilbage”.

60-årige Michael Rejsenhus fra Randers har prøvet lidt af hvert for at få bugt med den svimmelhed og de nakkesmerter, som har forfulgt ham i 15 år. Lægebesøg, røntgenfotografier, scanninger og besøg hos en neurolog gav ikke rigtig noget resultat. Et besøg hos en fysioterapeut var et skridt på vejen, men først med behandlinger hos byens nyeste akupunkturklinik Offenbach Akupunktur er han kommet helt af med sine symptomer.

”Fysioterapeuten fandt ud af, at svimmelheden og smerterne kom fra nogle små muskler omkring nakkehvirvlerne. Hendes behandlinger hjalp også et kort stykke tid, men så vendte problemerne tilbage. Efter jeg begyndte her hos Lasse, er de forsvundet helt. Og jeg er begyndt at cykle igen,” fortæller Michael Rejsenhus.

Han ligger på briksen hos akupunktør Lasse Offenbach, som er ved at placere nåle i hans ører og forskellige steder i arme og ben. Dels for at fjerne nogle smerter i lænden og dels for at forebygge, at nakkesmerter og svimmelhed vender tilbage.

”Når man er symptomfri, er det ofte en god idé med et par ekstra behandlinger for at stadfæste det resultat, man har opnået,” forklarer Lasse Offenbach.

Som et led i uddannelsen har Lasse Offenbach løbende haft patienter i behandling og har derfor allerede god erfaring inden åbning af klinikken. Han åbnede sin klinik i nyindrettede lokaler på Messingvej i Paderup før sommerferien, og han er kommet godt fra start. Patienterne er glade for den gratis parkering ved døren og den hyggelige atmosfære i klinikken, hvor der er kaffe på kanden og afslappende musik i højttalerne.

 

Certificeret behandler
43-årige Lasse Offenbach er indfødt randrusianer men er uddannet akupunktør i Holstebro – hos Anne Marie Vester, der er et af branchens koryfæer. Udover selve akupunkturen indeholder uddannelsen også fag som anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Kvaliteten af behandlingen hos Offenbach Akupunktur er sikret via en såkaldt RAB-certificering – Registreret Alternativ Behandler, og et medlemskab af PA – Praktiserende Akupunktører. Medlemskaberne opnås kun gennem en længerevarende anerkendt uddannelse. Disse giver også mulighed for, at der kan gives tilskud fra Sygesikringen Danmark og fra private sundhedsforsikringer.

Akupunktur er en del af traditionel kinesisk medicin. Behandlingen foregår med nåle, og hensigten er at sørge for, at ”Qi´en” – den energi der løber rundt i kroppen – kan cirkulere frit og i de rigtige retninger i kroppens energibaner. Ubalance eller blokering i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Sætter man nåle i de rigtige steder, kan man stimulere kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere optimalt. Akupunktur virker som behandlingsmetode mod en bred vifte af lidelser. Lasse Offenbach arbejder især med smertebehandling i bevægeapparatet.

”Det kan f.eks. være rygsmerter eller symptomer i skuldre, knæ og albuer. Jeg havde en patient, som kom med en løfteskade i skulderen – efter første behandling var han ude at fælde træer i weekenden, og efter to behandlinger mere var problemerne væk,” fortæller Lasse Offenbach.

Han nævner migræne, gigtsmerter og dårlig fordøjelse som andre problemer, der er blevet dæmpet eller helt er forsvundet efter behandling hos Offenbach Akupunktur.

Det gør ikke ondt
Frygten for nåle vil måske få nogle til at fravælge akupunktur som behandling.

Men det gør ikke ondt at få nålene sat i, fortæller Michael Rejsenhus, mens han ligger på briksen og slapper af med nåle stikkende ud forskellige steder.

”Man kan selvfølgelig mærke det, men jeg har ikke oplevet noget ubehag. Kun en varm fornemmelse, som render ud i fingrene,” siger han om sin oplevelse.

Da han første gang mødte op hos Lasse Offenbach, måtte Michael Rejsenhus endnu engang fortælle sygehistorien om nakkesmerter og svimmelhed og tidligere forsøg på behandling. Det var nødvendigt, for Lasse Offenbach indleder enhver behandlingsrække med en grundig snak med patienten.

”Det er vigtigt for mig at vide så meget som muligt, så jeg kan finde frem til den rigtige behandling. Derfor spørger jeg altid omhyggeligt ind til problemet – hvor længe har symptomerne været der, kommer de i bestemte situationer, har man været ved læge, er der en fysisk skade på kroppen og så videre. Det er vigtigt, at man lokaliserer smerten præcist,” siger Lasse Offenbach.

”Derefter ligger man på briksen med nåle i mellem en halv og en hel time, hvor jeg kigger ind undervejs og måske flytter lidt på nogle af nålene. Bagefter kan de fleste mærke en forbedring, og så aftaler vi den næste behandling. Det er forskelligt, hvordan man reagerer på nålene – hovedsagen er, at der er fremskridt fra gang til gang”, siger Lasse Offenbach.