I sidste uge åbnede Salon Grøn, ved indehaver Heidie Grøn, på Skanderborggade 27 i Vorup – en salon for hele familien, der med miljøcertificeringen Grøn Salon tager ekstra hensyn til sundhed og miljø i sit valg af produkter

 

Heidie Grøn blev udlært frisør i 2005 og har arbejdet i mange år i en salon i Hammel. Hun havde egentlig gået med tanken om at blive selvstændig i flere år, men hun vidste også, at tiden skulle være rigtig for både hende og familien, som består af kæresten Jan og deres to sønner Oskar og Malte, inden hun kunne gå i gang med så stort et projekt. Da hun i slutningen af 2017 gik på barsel med sin yngste søn, kunne hun mærke, at nu var tiden inde til at tage skridtet med egen salon, for hun var klar til udfordringen ved at prøve noget nyt.

Heidie er selv allergisk overfor visse produkter og kemikalier, og derfor var hun ikke i tvivl om, at hendes nye salon skulle have miljøcertificeringen Grøn Salon for både at tage hensyn til miljøet, til sig selv som frisør og til kunderne.

”Som frisør kan det være hårdt at stå hver dag med hænderne i produkter, som ikke er allergivenlige og stå i lugten af kemikalier fra f.eks. lysningsprodukter, og derfor er der også mange frisører, som ikke kan holde til jobbet på lang sigt,” forklarer Heidie Grøn.

Men det problem har man ikke i en Grøn Salon, hvor det netop ikke er tilladt at bruge en lang række kemikalier. En certificeret Grøn Salon er en garanti for, at allergi, arbejdsmiljø, energibesparelser og sundhed bliver taget seriøst.

 

Certificeringen Grøn Salon

Der er cirka 40 saloner i Danmark med Grøn Salon-certificeringen – heriblandt kun to saloner i Randers, hvoraf den ene nu er Salon Grøn i Vorup.

Der er nogle kriterier, der skal være overholdt for at kunne blive certificeret Grøn Salon.

Blandt andet skal indehaveren have taget et kursus og efterfølgende genopfriske kurset hvert andet år, ingen produkter i salonen må indeholde kemiske stoffer, der skal vaskes og gøres rent med miljømærkede rengøringsmidler, kaffe, the, chokolade og anden form for servering i salonen skal være økologisk, og elektricitet skal købes fra et selskab med certificeret vedvarende. Derudover har Heidie valgt, at der også skal være udsugning i salonen, selvom det ikke er et krav fra Grøn Salon. Som Grøn Salon bliver salonen desuden tjekket hvert år for at være sikker på, at man bliver ved med at opretholde den høje standard, der kræves.

 

Familie- og prisvenlig salon

Salon Grøn ligger i Heidies private hjem på Skanderborggade 27 i Vorup, hvor hun har fået lavet en stor tilbygning, så der er egen adgang til salonen.

”Der er absolut fordele ved at have salonen i mit eget hjem i stedet for i lokaler inde i centrum. For det første er det nemmere at få arbejdstiden til at hænge sammen på den måde, når man har små børn. Og for det andet er der noget hyggeligt over en salon lidt udenfor byen – både for mig og for kunderne,” smiler Heidie.

Heidie og hendes kæreste Jan gik i gang med tilbygningen i juni, og i slutningen af oktober stod salonen helt klar med inventar og produkter. Der blev også plads til en massagestol til brug ved hårvask, hvilket er noget, som kunderne sætter stor pris på.

Salonen er for alle – både børn og voksne, mænd og kvinder. Der er gode familievenlige åbningstider med aftenåbent to gange om ugen samt lørdagsåbent en gang om måneden. Og selvom behandlingerne i Salon Grøn er både grønne og sunde, er priserne særdeles konkurrencedygtige.

”Der har været rigtig meget at lave op til åbningsdagen, og vi har selvfølgelig haft travlt med at få det hele på plads til 1. november, men jeg er på ingen måde gået på kompromis med mit ønske om at lave en grøn salon. Salonen er blevet præcis, som jeg havde drømt om, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang md arbejdet og møde mine kunder,” slutter Heidie.

Man kan læse mere om salonen på www.salongron.dk og på salonens facebookside.