For nylig åbnede Michelle M. Dolleris sin egen hundesalon, Hundens Frisør, på Skolevej 46 i Drastrup

 

Michelle M. Dolleris blev uddannet hundefrisør i 2005 hos Farmland i Randers. I modsætning til nogle hundefrisører i dag, har hun en 3-årig uddannelse bag sig, hvilket vil sige, at hun ved rigtig meget om klipning og soignering af hunde, men i kraft af den 3-årige uddannelse har hun også stor viden om hundens psyke og anatomi.

”Det er helt klart en fordel også at vide noget om hundens psyke, da hunde jo har vidt forskellige personligheder og sind. Når jeg får en ny kunde, starter jeg altid med at gå udenfor salonen og møde hunden der, så jeg med det samme kan se, hvilken type hund jeg har med at gøre. Hvis hunden er nervøs eller direkte angst, så tager jeg selvfølgelig nogle forholdsregler – både for hundens skyld men også for min egen,” forklarer Michelle M. Dolleris, som kun én gang i de 13 år, hun har været hundefrisør, er blevet bidt af en hund.

”Jeg sørger også altid for at nusse, hygge, lege med hunden og give den godbidder, når vi er færdige med arbejdet. Da det er det sidste, vi gør, inden den skal hjem, så er det forhåbentlig også det, den husker bedst til næste gang,” smiler Michelle.

Udover stor fokus på kvalitet, professionalisme og selvfølgelig hundens ve og vel, lægger Michelle også megen vægt på, at ejeren skal føle sig tryg ved at overlade hunden til hende.

”Det er helt klart en tillidssag at overlade sin hund til en fremmed – i nogle tilfælde er hunden jo ejerens lille barn. Så jeg gør meget ud af at oplyse og forklare ejeren om, hvad der skal ske, så vedkommende kan føle sig sikker på, at hunden er i gode og trygge hænder hos mig,” siger Michelle og fortsætter smilende:

”Den første gang hunden er her, er ejeren meget velkommen til at blive og se på. Men ofte opfører hunden sig faktisk meget bedre, når ”mor” eller ”far” ikke er her.”

 

Hyggelig lille salon

Efter at have haft andet arbejde på fuld tid i nogle år og kun klippet hunde i fritiden, tog Michelle fornylig skridtet fuldt ud, sagde sit faste job op og blev selvstændig.

”Da jeg blev færdig som hundefrisør i 2005, var jeg slet ikke klar til at blive selvstændig eller klippe hunde på fuld tid. Jeg havde alt for meget andet, som jeg skulle nå, så det har udelukkende været noget, jeg har hygget mig med i fritiden – indtil nu. Nu er jeg blevet ”voksen”, har fået to børn og føler mig klar til ansvaret ved at være selvstændig,” siger Michelle.

Hun har dog ingen planer om at skulle have en stor salon inde i midtbyen. Lige nu ligger salonen i en tilbygning til familiens eget hjem i Drastrup, og det passer hende godt, da hun dermed kan disponere over sin egen tid, mens hun har små børn.

”Som tingene er nu, vil jeg max have tre kunder om dagen, for så er der god tid til hver enkelt hund, og det prioriterer jeg højt. Jeg vil ikke klippe hunde på samlebånd. Det skal være hyggeligt og behageligt, både for hunden og for mig,” forklarer Michelle, som selv er den lykkelige ejer af en fransk bulldog og snart også en Shih Tzu.

 

For alle typer hunde

Hos Hundens Frisør kan Michelle modtage alle typer hunde. Hun har alle remedierne til både store og små hunde, og sikkerheden er i top med bord og sikkerhedsliner. Der er stor forskel på, hvad hver enkelt race får lavet, men Michelle kan klare stort set alle arbejdsopgaver som for eksempel klipning, trimning, negleklip og bad. Derudover tilbyder hun formklip af langhårs racer, udfrisering af to-lags pelse, professionel rådgivning, enetime i pelspleje med undervisning af egen vovse, hvalpetjek samt gratis negleklip på hvalpe under 16 uger.

Man kan læse mere om hundesalonen og behandlingerne på hjemmesiden www.hundensfrisør.dk og på facebooksiden Hundesalon Hundensfrisør, hvor man blandt andet kan få gode råd og vejledning i klipning af pels om vinteren. Det er også værd at holde øje med facebooksiden for konkurrencer, tips, gode råd og andre spændende ting.